Dacian Cioloș: ,,Este momentul să punem punct acestui guvern, lui Dragnea si corupților din jurul lui în politică.”

În timp ce în România ne ocupăm cu protejarea corupților și dezbatem teme care nu pot sfârși decât prin a adânci dezbinarea din societate, la Bruxelles, Europa își dezbate viitorul și noi ieșim tot mai mult din joc.

Astăzi, în Parlamentul European, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a ținut discursul anual privind situația Uniunii Europene. În acest discurs se tratează liniile politice majore care vor fi urmate în următorul an. În contextul în care România, Ungaria, Polonia și Italia sunt văzute din ce în ce mai mult ca state membre care distrug Uniunea din interior, punând sub semnul întrebării valorile care stau la baza ei, președintele Comisiei Europene amintește de rolul major al summitului european de la Sibiu de anul viitor și subliniază că a fi patriot în ziua de astăzi înseamnă să-ți ​iubești țara, dar nu împotriva Europei din care ea face parte.

,,A iubi Europa înseamnă a-i iubi națiunile. A-ți iubi națiunea înseamnă a iubi Europa. Patriotimsul este o virtute. Naționalismul necontrolat este plin de otravă și de amăgire.” A fi mândru că ești român înseamnă să pui în valoare resursele pe care le ai în folosul semenilor, să aduci un plus care izvorâște din specificitatea ta lumii în care trăiești. Evident, nu servește la nimic și e chiar ipocrit să spui că ești mândru că ești român, dar în același timp să sabotezi viitorul și siguranța țării tale, subordonând statul propriului interes. S-a mai discutat azi în Parlamentul European despre moneda euro, despre politica de apărare a Uniunii, despre poziția Europei în plan internațional, strategiile sale comerciale, despre drepturile omului, libertatea presei ca valoare fundamentală a Uniunii și, nu în ultimul rând, despre Schengen.

România lipsește cu desăvârșire din toate aceste dezbateri. Pentru prima dată, în pofida faptului că România va prelua Presedinția Consiliului UE în mai puțin de 4 luni, aderarea României la Schengen nu mai este nici măcar la fel de sigură ca cea a Bulgariei, pentru că Guvernul de la București s-a făcut remarcat prin distrugerea statului de drept. În loc să ne uităm la viitor, noi ne adâncim tot mai mult în mizeria hoților și a manipulatorilor de mahala. Este momentul să punem punct acestui guvern, lui Dragnea si corupților din jurul lui în politică.

Este un motiv în plus să ne gândim la alegerile europarlamentare de anul viitor ca la o oportunitate de a da semnalul că vrem o Românie prosperă, condusă onest și profesionist acasă pentru a conta la nivel european. Este un motiv în plus să punem pe listele candidaților la Parlamentul European ce avem mai bun și nu oameni care caută sinecuri sau un loc călduț de retragere.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.