ACTUALITATE

Daea angajează oameni pentru o președinție care nu există

Unul dintre cele mai importante evenimente ale anului viitor este, pentru România, preluarea președinției Consiliului UE în primele șase luni din 2019.

Cât timp va asigura Președinția Consiliului UE, România va avea de îndeplinit mai multe misiuni: de planificare şi conducere a reuniunilor din cadrul diferitelor formațiuni ale Consiliului, de reprezentare a Consiliului în relaţiile cu celelalte instituţii ale Uniunii, precum și asumarea reprezentării Uniunii Europene în dialog cu partenerii externi, sunt de părere reprezentanții Mișcării România Împreună.

În pline pregătiri pentru preluarea Președinției Consiliului UE, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat scoaterea la concurs a 12 posturi de „consilieri afaceri europene din cadrul Unității pentru pregătirea consiliului președinției UE – aparat propriu MADR“.

„În conformitate cu prevederile H.G. nr. 286/2011, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul  Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță scoaterea la concurs în data de 27 august 2018, ora 10.00, proba scrisă, a 12 posturi vacante de consilieri afaceri europene din cadrul Unității pentru pregătirea consiliului președinției UE – aparat propriu MADR. Precizăm că posturile vor fi ocupate pe perioadă determinată până la data de 31 august 2019“, se arată în comunicatul postat pe site-ul ministerului.

„Domnul Daea a scos la concurs 12 posturi pentru pregătirea «Consiliului Președinției UE». Mă rog, ceva pe acolo, ceva cu UE și cu președinția. Sau președenția, cum îi zice doamna Dăncilă? A Consiliului Uniunii Europene. Sau a Consiliului European (?), că nici asta nu era clar ultima dată când am auzit-o vorbind pe doamna premier. Cam așa, cam pe aici suntem cu pregătirile pentru preluarea Președinției Consiliului UE, cel mai important rol jucat vreodată de România la nivel european“ – a comentat, pe Facebook, Alin Mituța, cofondator al partidului Mişcarea România Împreună.
foto: Viva FM