POLITICĂ

Dan Barna: “Am fost singurii care am votat împotriva unei inutile modificări a Constituției”

Președintele USR, Dan Barna, a făcut o trecere în revistă a motivelor pentru care el și partidul pe care îl reprezintă, vor boicota referendumul. Acesta consideră că referendumul nu va produce nicio schimbare și este inutil.

“M-am gândit mult cum să explic poziția mea de a nu participa la referendumul care ni se întâmplă în acest weekend. Un referendum care nu schimbă absolut nimic pentru absolut nimeni din prezentul țării noastre. Un referendum în urma căruia luni, după vot, nici un singur copil din cei peste 20.000 din centrele rezidențiale nu va fi mai fericit nici măcar cu un biscuite sau o minge. Indiferent de rezultat!”

Președintele USR este de părere că referendumul nu este decât o satisfacere a orgoliului lui Liviu Dragneași propagandei ruse și forțelor europene, care” în aceste zile au devenit foarte vocale, au confiscat referendumul și se folosesc, cum au făcut mereu, de frică ca instrument de guvernare. Buna credință a părții conservatoare a cetățenilor țării noastre este manipulată prin frică și minciuni pentru a susține un referendum care nu schimbă absolut nimic. Acest referendum este de fapt un autentic recensământ pentru dezbinare”.

De asemenea, Barna, consideră că referendumul produce o dezbinare în societate și că “este rezultatul unei manipulări prin dezinformare, frică și propagandă care nu ajută cu nimic România de azi”

Acesta a mai rpecizat că a discutat în ultimele luni, având și prilejul caravanei #FărăPenali, cu peste o mie de persoane despre acest referendum și despre ce “rezolvă” el.

“Nu cred că au fost mai mult de 10 oameni în total care să susțină sincer că acest referendum rezolvă sau ajută cu ceva, cât de mic, în viața vreunei familii, copil sau un cetățean din România de azi. Marea majoritate sunt de acord că este rezultatul unei manipulări prin dezinformare, frică și propagandă care nu ajută cu nimic România de azi.
La fel de multi cetățeni mi-au spus însă că nu prea ai cum să abordezi această temă, că e sensibilă, că e delicată, că „ce-o să zică lumea”, că deși nu ar vrea și nu cred totuși e greu să îți asumi asta, nah știți cu toții argumentele.
Este exact o răscruce de viață dintre cele din filmul de mai jos. Știm cu toții care este calea dreaptă, dar ezităm sau ne e frică să o urmăm pentru că este ”too damn hard”(al naibii de greu).
USR s-a asumat acest rol . Am fost singurii care am votat împotriva unei inutile modificări a Constituției”.