ACTUALITATE, POLITICĂ

Dan Barna și Dacian Cioloș: Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat că decizia aruncă coaliția de guvernare într-o criză politică.

Într-o conferință de presă, Dan Barna a menționat că decizia premierului este unilaterală și că nu mai este convins că premierul mai poate duce la bun sfârșit reformele pe care alianța le-a asumat.

Liderul USR a subliniat faptul că formațiunea pe care o conduce va continua să susțină reformele la care s-a angajat.

În același timp, Dacian Cioloș, liderul PLUS a postat un mesaj pe pagina sa de socializare

Dacian Cioloș: În Coaliție, am luat până acum decizii împreună, iar acest lucru a făcut-o funcțională.
Din păcate, nu același lucru s-a întâmplat azi, când premierul Cîțu a decis să ia unilateral o decizie fără o consultare prealabilă cu noi, cei care i-am fost parteneri și l-am susținut pentru a conduce guvernul Coaliției.
Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional, o echipă pentru reformarea României.
Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.
Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.
Florin Cîțu a făcut astăzi jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.
Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme. Am cerut de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu.