ACTUALITATE, POLITICĂ

Dan Barna: Voi candida la funcția de președinte al noului partid rezultat din fuziune

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că va candida la funcția de președinte al noului partid rezultat din fuziunea USR PLUS și că alegerile interne ar putea avea loc în luna august- septembrie. Barna afirmă că în scurt ar trebui să se finalizeze la Tribunal procesul de înscriere al noului partid și că rezultatele obținute de USR în alegeri îl îndreptățesc să candideze. Barna mai spune că de performanța actualului guvern depinde candidatura sa la președinție în 2024.

Principalele declarații ale lui Dan Barna:

USR este un proiect pentru care am muncit foarte mult și este un proiect care consider că mai are perspectivă de creștere și dezvoltare și tocmai de aceea vreau să duc mai departe acest proiect. Deci da, voi candida la președinție cum e și firesc.

Dacă acest Guvern va performa și va face acele reforme de care avem nevoie și pe care le-am dorit, evident că și eu voi fi într-o poziție bună, în ochii colegilor, pentru o candidatură la prezidențiale. Dacă acest guvern nu va performa și nu va obține rezultatele așteptate, evident că și șansele mele vor fi ceva mai reduse.

Despre Dominic Fritz, potențial candidat la prezidențiale în 2024. Dacă dorește să participe la această cursă, nu văd nici o problemă. Asta vă spun. Dominic, ca și ceilalți colegi primari, colegi miniștri sau cei din Parlament, sunt toți oameni care pot să-și asume și au anvergura de poziții de candidatură ale partidului. Dominic este unul dintre oamenii de la care, pe termen lung, eu am așteptări foarte mari, în ce privește anvergura. Este un primar valoros, este un om competent, este un om cu charismă, deci are, repet, la fel ca mulți alți colegi din USR și din PLUS, viitorul în față.