POLITICĂ

Daniel Suciu: Radu Moldovan și PSD Bistrița-Năsăud, mulțumesc!

Surse din interiorul PSD au declarat pentru Mediafax că nominalizările lui Daniel Suciu, deputat PSD de Bistrița-Năsăud, la Ministerul Dezvoltării și a lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor au provocat un scandal în CEx-ul partidului de guvernământ desfășurat marți după-amiază în capitală. Nemulțumirile au plecat de la faptul că Răzvan Cuc a fosta les deputat în Giurgiu dar s-a transferat recent în organizația PSD Neamț. Cu toate acestea, cele două propuneri au fost votate în unanimitate de membrii Comitetului Executiv și vor fi trimise spre aprobare președintelui României, Klaus Iohannis.

Nominalizarea celor doi deputați la Dezvoltare și Transporturi vine după ce președintele țării a refuzat să o numească pe Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare, iar Mircea Drăghici și-a retras candidatura de la Transporturi. În acest moment, cele două ministere sunt conduse interimar de Eugen Teodorovici și Rovana Plumb, interimatul acestora expirând mâine, 20 februarie 2019.

,,Viața ne oferă lecții, satisfacții și provocări iar ele nu sunt niciodată întâmplătoare. De-a lungul anilor am înțeles acest lucru și am rămas mereu cu capul pe umeri și încrezător în Bunul Dumnezeu. Le mulțumesc premierului Dăncilă și președintelui Dragnea pentru această uriașă responsabilitate și le sunt îndatorat tuturor colegilor din țară pentru încredere și sustinere. Colegilor mei bistrițeni și sîngeorzeni, alături de care muncesc de atâția ani, le spun că o voi face și de acum cu același devotament și dorință de a construi. Radu Moldovan și PSD Bistrița-Năsăud, mulțumesc!” a scris pe Facebook, deputatul Daniel Suciu după ce a fost nominalizat să preia șefia Ministerului Dezvoltării.

În ședința CEx de marți, vicepreședintele PSD Marian Oprișan i-a spus liderului social-democrat Liviu Dragnea că acesta nu este ,,stăpânul partidului” și a cerut să fie organizat un Congres, în cursul acestui an, pentru a fi aleasă o nouă conducere a PSD.

În ce privește cele două propuneri de miniștri, rămâne de văzut dacă Klaus Iohannis le va accepta și va semna decretele de numire a lui Daniel Suciu și a lui Răzvan Cuc la cele două ministere.