ACTUALITATE, LIFESTYLE

Dăruieşte Viaţă: Refacem de la zero întregul spital la Marie Curie

Oamenii din umbra spitalului oncologic pentru copii şi agenda lor se dezvăluie:

Sprijinită de donatori, copii, părinţi, medici, specialişti, sponsori, Dăruieşte Viaţă refacem de la zero întregul spital la Marie Curie

Bucureşti, 31.10.2019: Dăruieşte Viaţă a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe extraordinare de presă, oamenii din spatele asociaţiei – copii, părinţi, medici, donatori, sponsori şi specialişti – si noua lor agendă: refacerea de la zero a întregului spital Marie Curie din Bucureşti, la standarde occidentale, concomitent cu finalizarea Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România.

Oamenii din umbră sunt oamenii fără de care Primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România nu ar fi posibil – este vorba despre 260.000 de donatori persoane fizice şi peste 1.700 de companii care au pus o cărămidă la construcţie, despre copiii şi părinţii lor care beneficiază de proiectele Dăruieşte Viaţă, despre medicii şi echipele medicale din spitalele în care asociaţia implementează proiecte, precum şi despre toţi experţii care au contribuit la această iniţiativă.

„Aceştia sunt oamenii invizibili pentru politicieni în majoritatea timpului. Politicienii nu le văd nici suferinţa, nici nevoile şi nici meritele. Nu le văd drepturile. Aceşti oameni care au fost invizibili până acum, care au devenit vizibili după ce s-au unit şi au decis să-şi construiască singuri un Spital. Şi atunci politicienii s-au enervat şi i-au atacat. Ironia este că în spatele nostru nu e nimeni altcineva decât aceşti oameni”, a afirmat Carmen Uscatu, preşedintele Asociaţiei.

„Noi vrem să le spunem acestor oameni că noi îi vedem şi dovada cea mai bună este felul în care construim acest spital: transparent, eficient şi cu responsabilitate faţă de donatori, de copii, de părinţi şi de medici, faţă de societate. Vrem să le spunem acestor oameni să nu se dea bătuţi în faţa atacurilor politicienilor. Împreună, suntem invincibili. Politicienii atacă proiectul spitalului oncologic pentru copii de frică! Au de ce să le fie frică, pentru că noi suntem uniţi şi puternici! Tocmai de aceea este important să continuăm ce am început”, a punctat Oana Gheorghiu, vicepreşedintele Asociaţiei.

„Dezvăluirea” a venit pe fondul informaţiilor eronate, apărute, în ultimele zile, în spaţiul public, cu privire la iniţiativa #NoiFacemUnSpital şi la cei care se află în spatele acestui proiect. La conferinţă au participat şi o parte din susţinătorii activi ai proiectului, Paula Herlo, Alex Dima şi Tudor Chirilă, care au vorbit despre forţa de care a dat dovadă societatea civilă, unindu-se pentru un proiect unic în România.
Dăruieşte Viaţă a anunţat că iniţiativa #NoiFacemUnSpital se extinde, prin refacerea de la zero a spitalului Marie Curie. Împreună cu o echipă de consultanţi francezi, managementul şi echipa medicală a Spitalului Marie Curie, asociaţia lucrează la master planul pentru Marie Curie, care va asigura aceleaşi standarde vest-europene de tratament pentru toate secţiile şi specializările spitalului. În prezent, Spitalul de Urgenţă Marie Curie este cel mai mare spital de copii din ţară. Master planul include construcţia unei noi clădiri, similare celei deja construite de asociaţie şi dotarea acestora la standardele medicinei de secol XXI.

„Am povestit mereu despre cât de dinamic este proiectul #NoiFacemUnSpital şi despre câte nevoi au apărut pe parcurs. Acum am finalizat deja structura Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică şi am început etapa de instalaţii, compartimentare şi design exterior şi interior. Iar în 2020 vor fi funcţionali. Dar la Spitalul Marie Curie nu se tratează doar cazurile oncologice şi cazurile chirurgicale. De aceea am început să lucrăm la un master plan pentru a asigura aceleaşi standarde de tratament pentru toate secţiile spitalului pentru proiectul extins. Şi îi invităm pe toţi cei care doresc să pună o cărămidă, să rămână alături de noi sau să ni se alăture, pentru că, uniţi, facem lucruri mari şi în România.” , a adăugat Oana Gheorghiu.

Cea de-a doua clădire nouă va fi construită în curtea Spitalului Marie Curie şi va si conectată cu Spitalul deja ridicat pentru a asigura continuitatea proceselor şi protocoalelor medicale. Finalizarea proiectului înseamnă crearea unui spital capabil să ofere tratament multidisciplinar copilului, indiferent de afecţiune, la standardele occidentale.

„Scopul nostru este ca acest spital să devină un spital european, un spital în care echipa medicală să lucreze multidisciplinar şi eficient, un spital în care să se respecte normele şi procedurile medicale astfel încât să scadă rata de infecţii intraspitaliceşti şi să se reducă timpul de aşteptare al pacienţilor, un spital digitalizat, în care să eliminăm birocraţia şi să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important – pacientul şi confortul acestuia. Faptul că suntem atât de mulţi oameni care susţinem acest proiect este incredibil. Împreună am reuşit să ajungem până aici şi tot împreună continuăm.

Împreună suntem invincibili! Şi ne dorim ca autorităţile să fie alături de noi toţi, atunci când le solicităm ajutorul şi nu să ne pună piedici şi să ne arate cum nu se poate. Pentru că #NoiFacemUnSpital, orice ar zice politicienii.”, a arătat Carmen Uscatu.
Dăruieşte Viaţă reînnoieşte apelul către cetăţeni şi companii să susţină iniţiativa #NoiFacemUnSpital pe platforma de fundraising www.bursadefericire.ro sau prin sms 8864 cu cuvântul „SPITAL”. Companiile pot redirecţiona 20% din impozitul pe profit / venit până la finalul anului în curs. Orice sumă, oricât de mică ajută!

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a fost fondată în 2012 de Carmen USCATU şi Oana GHEORGHIU. De atunci a schimbat un Ordin de Ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relaţia cu Autorităţile, a modernizat mai multe secţii de oncologie din ţară (Braşov, Timişoara, Cluj, Bucureşti) şi a demarat cel mai mai proiect de implicare socială din ultimii ani: construcţia şi întreţinerea Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România. În prezent, peste 260.000 de persoane fizice şi peste 1.700 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital.

Mai multe detalii: www.daruiesteviata.ro, contact@daruiesteviata.ro

Donaţii prin platforma de fundraising: www.bursadefericire.ro