ECONOMIC

Datorii imense lăsate de PSD la plata TVA și pe PNDL

Guvernul PSD a amânat cât de mult a putut plata rambursărior de TVA, dar şi a lucrărilor avizate în cadrul PNDL. Sumele restante numai pentru aceste două situaţii depăşind 10 miliarde de lei, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Încercăm să reaşezăm cheltuielile. Evident, va fi un deficit, dar nu… Lucrurile sunt clare. După părerea mea, nu există nicio şansă de a ne menţine în ţinta de deficit. Gândiţi-vă că nu noi am executat bugetul. Zece luni şi ceva, până în 4 noiembrie, până a fost învestit guvernul pe care îl conduc, ei au executat bugetul, ei au efectuat toate cheltuielile, ei au o rată de colectare… De când e PSD-ul, au rostogolit de pe un an pe altul cheltuieli. Adică au trecut cheltuieni care trebuiau efectuate în noiembrie, decembrie pe anul următor”, a afirmat Ludovic Orban.
Deficitul de 3% va fi foarte dificil de menținut, crede premierul.
„Deficitul a depăşit 2,6%, comparativ cu anul trecut, când deficitul era 1,6%. Nu numai că există acest deficit, dar foarte multe cheltuieli care trebuiau realizate în conformitate cu legea nu au fost făcute”, a declarat Orban, în cadrul unei emisiuni la România TV.
Orban a mai precizat că guvernarea PSD ”a angajat mai mult decât îşi puteau permite”.
”Nu au fugit cu banii, ci au angajat cheltuieli care nu puteau fi făcute”, a mai spus premierul.