OPINII

De 8 Martie, dragi prietene reale sau virtuale,

Autor: Adrian Cioroianu

“Femeile care nu se tem de bărbați le fac bărbaților teamă” – spunea o franțuzoaică intelectuală feministă de stânga fumătoare și “soție” de Sartre, femeie foarte inteligentă și care merită citită de altfel, pe nume Simone de Beauvoir. O fi așa, n-o fi așa? Avem timp să analizăm asta, vreme de 364 de zile pe an.

Dar, astăzi, e timpul pentru un omagiu simplu și cuprinzător: La mulți ani tuturor femeilor și fie ca ele să nu se teamă niciodată de bărbați! (Bărbații care fac teamă femeilor, de fapt, nu prea sunt bărbați!).

Doamna în pantaloni de piele din imaginile anexate sigur pare a nu se fi temut vreodată – și e dovada vie, dacă mai era nevoie, că fetele știu să dea tonul!

La mulți ani, așadar, tuturor doamnelor și domnișoarelor, de stânga, dreapta, centru sau apolitice, celor religioase sau atee, iubitoare de operă sau rock, de teatru sau de circ, de filme de artă sau de seriale netflix, la mulți ani pentru Daenerys și pentru Cersei, pentru Vitoria Lipan, Lady Chatterley și Anna Karenina, la mulți ani tuturor, fără rezerve – ei da, astăzi chiar și manelistele merită un gând bun și un mic refren rock!