De anul viitor, salariații vor putea beneficia de tichete culturale în valoare de150 de lei lunar

Pe lângă bonurile de masă şi voucherele de vacanţă, angajatorii cu “dare de mână” vor putea oferi salariaţilor bilete la teatru, cinema sau cărţi. Cadourile vor veni sub forma unor tichete culturale.  Valoarea lor nu poate depăşi 150 de lei lunar. Propunerea legislativă a fost promulgată de curând de către preşedintele României şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie.

O explicaţie oferită aproape la indigo de mulţi români. Altfel spus, viaţa culturală are ritmul banilor din portofel. Nu-i de mirare, având în vedere că peste 80% din bugetul unei familii din România este folosit pentru plata taxelor, ratelor, mâncării şi serviciilor. Prea puţini îşi permit să cumpere o carte sau sa meargă la teatru.

Soluţia găsită de autorităţi a fost extinderea sistemului voucherelor, folosit în prezent pentru vacanţe, de exemplu.

Tichetele culturale vor fi date lunar şi vor avea o valoare de maximum 150 de lei sau de 300 de lei, dacă se vor acorda ocazional. Acestea vor putea fi folosite doar pentru plata bunurilor și serviciilor culturale.

Mai exact, salariaţii vor putea să le folosească pentru a se duce la spectacole, concerte, muzee, târguri, expoziții, parcuri tematice, proiecții cinematografice și festivaluri, precum și pentru a-şi cumpăra cărți, manuale școlare, albume muzicale și filme. Valoarea individuală a unui tichet cultural va fi de 10 lei sau multiplu de 10.

Angajatorii vor putea acorda salariaţilor tichete culturale, începând de anul viitor.

foto: campuscluj.ro

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.