POLITICĂ

De astăzi, Guvernul Dăncilă e istorie! Moțiunea de cenzură a fost adoptată

Guvernul Dăncilă a fost demis, astăzi, odată cu adoptarea moțiunii de cenzură inițiată de parlamentarii din opoziție. Moțiunea a fost adoptată cu 238 voturi ,,pentru” dintre cele 242 voturi exprimate și 4 voturi ,,împotrivă”. Parlamentarii PSD au fost în sală, dar nu au votat.

Deși este demis, Guvernul Dăncilă va rămmâne deocamdată în funcție ca și interimar, până când va fi desemnat un nou Cabinet și acest lucru se va realiza după consultarea partidelor parlamentare cu Președintele Klaus Iohannis și desemnarea unui nou prim-ministru care să formeze noul guvern.

Președintele a anunțat consultări cu partidele parlamentare chiar mâine. Noul Guvern va trebui să orimească 233 voturi pentru a fi investit. Dacă nu va întruni 233 de voturi, noul Cabinet va fi respins prin votul Parlamentului. Dacă se va întâmpla acest lucru de două ori consecutiv, se pot declanșa alegeri anticipate. Rămâne de văzut cum vor evolua consultările între partidele politice și când se va prezenta noul Guvern pentru învestitură în Parlament.

Sursă foto: Digi24