De ce a fost huiduit Dacian Cioloş în Parlamentul European?

Dacian Cioloș, lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European, a fost huiduit miercuri în plenul legislativului european. Totul s-a întâmplat în timpul discursului pe care liderul PLUS l-a susținut după ce socialistul David Sassoli a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului European.

Cioloș a vorbit de la tribuna plenului despre o Uniune Europeană care să fie mai aproape de cetățeni și a condamnat ”negocierile de culise” dintre politicieni. Asta în contextul în care el a inițiat și a participat activ la astfel de discuții pe tema alegerii noilor lideri ai instituțiilor UE, iar grupul parlamentar pe care îl conduce, practic, a dinamitat acest proces.

”Am vorbit miercuri, în Parlamentul European, imediat după alegerea președintelui acestei instituții pentru următorii ani. Ca președinte al grupului Renew Europe, am spus că trebuie să încheiem era negocierilor de culise prin care se aleg șefii unor instituții precum Comisia, Consiliul și Parlamentul.

Acest mandat trebuie să stea sub semnul reînnoirii, iar schimbarea va veni din Parlamentul European.

Cetățenii europeni au nevoie să simtă că instituțiile se schimbă. Că aleșii au înțeles votul primit pe 26 mai. Că e nevoie de transparență și de răspunsuri rapide pentru nevoile cetățenilor din Est și din Vest.

Am propus constituirea cât mai rapidă a unei conferințe pentru viitorul Europei care să răspundă la această urgență. Alianța 2020 USR PLUS le-a promis românilor în campania electorală că vom conta la nivel european și vom începe să reformăm Uniunea pentru ca fiecare dintre noi să se simtă acasă în Europa. Asta am început azi: o reînnoire a Uniunii Europene”, a precizat Dacian Cioloş după intervenţia sa în plenul PE.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.