ACTUALITATE, SANATATE

De mâine, 24 martie, se suspendă consultațiile medicale, investigațiile spitalicești și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe

Grupul de Comunicare Strategică anunță, printr-un comunicat de presă, că începând de mâine, la nivelul  unităților sanitare publice și private se iau noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2.

,,Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului” se arată în comunicatul de presă.