De mâine se reia programul Rabla Plus, bugetul alocat acestuia fiind de 198 milioane de lei

Mâine, 17 septembrie 2018, se reia programul Rabla Plus, bugetul alocat acestuia fiind 198 de milioane de lei, echivalentul a 30.000 de prime de casare, conform declarației ministrul Graţiela Gavrilescu, citată de Mediafax.  Astfel, fiecare român care dorește să-și cumpere o mașină nouă, va putea să-și caseze mașina veche primind 6500 lei. Gândit pentru a reduce poluarea mediului, programul aflat la cea de-a 14-a ediție, este benefic și pentru industria automobilistică din România și pentru reînnoirea parcului auto național.

,,În an centenar, Guvernul a alocat prin Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului de Mediu o suplimentare pentru bugetul programului Rabla. Am alocat un plus de 198 de milioane de lei, care este echivalentul a 30.000 de prime de casare noi, pentru programul Rabla clasic, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice. Anul acesta, programul ,,Rabla Plus” va aduce în parcul naţional 50.000 de maşini noi introduse pe piaţă, un lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. În general, la toate ediţiile precedente, mai mult de 25.000 de vouchere nu am putut da ca bani.

 Fiecare român care doreşte să-şi cumpere o maşină nouă va putea să-şi caseze o maşină veche primind o primă de casare de 6.500 de lei la care se poate adăuga suma de 1.700 de lei, în cazul în care persoana respectivă îşi doreşte să achiziţioneze un autovehicul hibrid sau se mai poate adăuga şi suma de 1.000 de lei, în cazul în care cetăţeanul doreşte să achiziţioneze un autovehicul al cărui motor are o emisie de 98 de grame la suta de kilometri, după formula veche. Putem ajunge să cumulăm suma de 9.200 de lei adunându-le pe toate sau putem avea doar prima de casare de 6.500 de lei fără să adăugăm ceva în plus. Cetăţeanul va fi cel care va alege ce autovehicul vrea să achiziţioneze”, a declarat ministrul Mediului conform Mediafax.

Amănunte despre program pot fi obținute accesând site-ul: https://www.rabla.ro/.

Sursă foto: bugetul.ro

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.