DIN TRANSILVANIA

De peste trei ani, elevii de la Infoel Bistrița donează periodic sânge

Încă de peste trei ani, periodic, grupuri de elevi de la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița se prezintă la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiu pentru a dona sânge. Nu vin constrânși de cineva sau de ceva, ci din dorința de a fi de folos semenilor aflați în situații deosebite de viață. În urmă cu doi ani, câțiva profesori le-au explicat elevilor la școală, importanța unui astfel de gest, dar și efectele pozitive ale sănătății celui care donează. De atunci, elevi și profesori de la acest liceu din Bistrița donează sânge pentru ca cei aflați în suferință să aibă o șansă la viață.

Așa s-a întâmplat și ieri, 20 septembrie 2019, când 20 de tineri de la Infoel, însoțiți de un profesor, s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină unde au donat sânge convinși fiind că gestul lor poate ajuta la salvarea de vieți. Aceștia spun că abia au așteptat să împlineacă 18 ani pentru a dona sânge și a fi de ajutor semenilor aflați în situații deosebite de viață.

Obiceiul se păstrează și după ce tinerii termină liceul, aceștia să doneze sânge fie individual, fie alături de colegii lor mai mici, de la Infoel.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, stând jos, selfie şi cadru apropiat

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi oameni stând jos

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, inclusiv Cristina Rusu, selfie şi cadru apropiat

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos, pantofi, masă, camera de zi şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos şi masă