Marșul Revoluția Copiilor organizat la Bistrița

Fii alături de cei mai vulnerabili dintre noi!

Copiii români nu au acces la servicii psihologice și sociale gratuite. Indiferent dacă au autism, ADHD, tulburări emoționale sau tulburări de limbaj. Indiferent dacă au sau nu dizabilități. Recuperarea lor depinde exclusiv de buzunarele părinților. Dezvoltarea armonioasă a copilului este un drept, nu un o opțiune. Fiți alături de noi pentru a susține dreptul fiecărui copil la sănătate și educație de calitate.

Marșul Revoluția Copiilor se va desfășura pe traseul:
CRRA Micul Prinț (Str. Independenței nr. 79 – Bulevardul Independenței – str. Gării – str. Crinilor – CJ BN), luni, 2 aprilie, ora 11.

DE CE SĂ VII?

Sănătatea mintală este importantă. Statul își bate joc de persoanele cu dizabilități și nu le oferă nici o șansă la o viață decentă și productivă. Câtă vreme sunt copii, le refuză dreptul la servicii de recuperare de calitate, la servicii psihologice specializate și servicii sociale, îi trimite în școli speciale de unde ies, majoritatea, complet neintegrabili în societate. Apoi, după ce nu i-a ajutat cu nimic în copilărie, îi trimite în centre sinistre din care nu mai ies niciodată și pe care Statul le numește: centre de recuperare.

În 2017, în Bistrița-Năsăud s-au decontat servicii psihologice în valoare de 76 de lei, deși s-ar fi putut deconta servicii psihologice în valoare de 180.000 de lei. În tot acest timp, sute, mii de părinți bistrițeni au plătit evaluări psihologice, ședințe de logopedie, kinetoterapie, consiliere psihologică și terapii specifice pentru copiii lor în centre private și cabinete psihologice.

În 2017, de serviciile centrelor de recuperare neuromotorie ale DGASPC BN cu o capacitate acreditată de 130 de locuri!!!!!, au beneficiat 328 de copii dintr-un total de 877 de copii cu dizabilități, din care 477 încadrați în grad de handicap grav. Cu toate astea, autoritățile locale susțin, în scris, că oferă TOATE serviciile necesare recuperării și integrării copiilor cu dizabilități în societate.

În școlile speciale din județ PLINE de cazuri sociale, adică de copii care ar putea fi integrați cu suport în învățământul de masă dar pe care, din cauza SĂRĂCIEI părinții îi abandonează acolo pentru că beneficiază de mâncare, hrană și internat, învață 750 de copii.

Restul de 127 de copii încadrați în grad de handicap fie sunt neșcolarizați, fie au sub trei ani, vârstă la care terapia de recuperare trebuie cu necesitate să fie intensivă și de cea mai bună calitate pentru ca acel copil să aibă o șansă la recuperare.

Pentru că firmele din România sunt amendate lunar că nu angajează persoane cu dizabilități. Sumele colectate se ridică la 300 de milioane de euro anual. Însă STATUL care amendează nu se ocupă de recuperarea persoanelor cu dizabilități și abilitarea, formarea profesională și încadrarea lor pe piața muncii.

În 2017, DGASPC BN nu are nici un centru de intervenție pentru persoane cu tulburări de spectru autist. Cu toate astea, susține că oferă TOATE serviciile necesare persoanelor cu autism.

Pentru că vor toți un post călduț la stat, dar foarte puțini se și ridică la înălțimea postului.

Diferiți nu inferiori! 2 aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a autismului.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.