DIN TRANSILVANIA

Deasupra parcării subterane din centrul Oradiei va fi amenajată o piațetă modernă

Consiliul Local Oradea a aprobat în ședința de ieri proiectul piațetei care va fi amenajată deasupra parcării subterane de pe strada Independenţei, aflată în stare avansată de finalizare.

Noua zonă pietonală situată între Sinagoga Neologă şi Piaţa Unirii va fi pavată cu dale şi cubeti din porfir, după un model asemănător cu cel din vecinătate. Parcarea subterană va fi funcțională din această iarnă, în paralel urmând să se execute și lucrările la piața de deasupra parcării, fără ca accesul în parcare să fie afectat.

În afară de pavarea pieței, va fi amenajată și zona de trepte dinspre sinagogă, care va face legătura cu malul Crișului.

“Vom corela aceste lucrări cu cele pe care Apele Române le derulează pe malul Crișului, în așa fel încât până în vara anului viitor întreaga zonă situată între podul Sf. Ladislau și sinagogă să fie complet amenajată. Până Apele Române nu vor termina lucrările din zona albiei, nu vom putea dezafecta rampa de coborâre la aceste lucrări și deci abia după aceea vom finaliza piațeta. Va mai rămâne de definitivat structura care va acoperi rampele de urcare și de coborâre în parcare. Avem o formă aprobată deja de Comisia de monumente istorice, dar intenționăm să organizăm un concurs de arhitectură pentru o structură modernă”, a menționat primarul Ilie Bolojan.