ACTUALITATE, CULTURĂ

Degringolada: Unii elevi intră în vacanță, alții încep școala

Distribuire articol:

Învățământul românesc continuă să fie un sistem extrem de bolnav, ineficient și cu foarte, foarte multe disfuncționalități.

Elevii învață după manuale și auxiliare alternative – deci nu unitare -, unele elaborate parcă de persoane care în viața lor nu au avut nicio tangență cu psihologia școlară, pedagogia sau didactica, prezentând însă o aură de mari cunoscătoare în domeniu.

Până a face o analiză pe acest subiect să ne mărginim în a consemna ce se întâmplă zilele acestea din perspectivă strict administrativă.

Astfel – fără o urmă de justificare rațională – pentru unii elevi se încheie vacanța, iar pentru alții începe vacanța, una denumită pompos – Vacanța de schi.

În timp ce, elevii din județele Bistrița-Năsăud și Satu Mare termină vineri, 16 februarie 2024, vacanța de schi, pe care au început-o luni și se întorc la școală luni, 19 februarie, elevii și copiii de grădiniță din București și din 25 de județe încep de vineri, 16 februarie, după ce termină orele, vacanța de schi, după care, elevii din alte 14 județe continuă cu ultima săptămână din modulul 3 de cursuri, până vineri, 22 februarie, când intră la rândul lor în vacanța de schi.

Aceasta este degringolada, suficiența sufocantă, mediocritatea și incompetența cultivate de cei care, din nefericire, conduc azi destinele învățământului românesc.


Distribuire articol: