Delegație din Columbia, SUA, la Primăria Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a primit o delegație din Statele Unite ale Americii, mai precis din orașul nostru înfrățit, Columbia, South Carolina.

„Orașul american este reprezentat la Cluj de delegați ai municipalității din Columbia, The Columbia World Affairs Council, South Carolina University, inclusiv reprezentanți ai sectorului privat și non-guvernamental. Columbia urmărește să întărească legăturile cu Municipiul Cluj-Napoca și să creeze o rețea de orașe partenere și universități, în jurul a doi piloni cheie pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților noastre: tehnologia și educația.

Subiectele de interes pentru delegația americană au vizat tehnologia informației, IT-ul în general, ca sector cu impact major asupra orașelor, inteligența artificială în mod particular și tehnologiile ce vizează domeniul medical. Am discutat, de asemenea, despre proiecte în sectorul academic, unde Universitatea Babeș-Bolyai reprezintă deja un partener important în legăturile dintre cele două orașe înfrățite.

Clujul este recunoscut ca hub al inovației și IT-ului, pol universitar cheie în regiune și nu în ultimul rând, ca centru medical cu performanțe excepționale în domeniu. Primăria Cluj-Napoca va continua să susțină aceste sectoare, în concordanță cu factorii strategici cheie ai dezvoltării orașului nostru: Inovație, Universitate, Participare”, a menționat primarul Emil Boc.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.