POLITICĂ

Deputat USR: “Portalul pentru care Guvernul a cheltuit milioane de euro nu funcționează”

Deputatul USR, Cosette Chichirău atrage atenția că Guvernul a irosit milioane de euro pentru prezentarea unor localitati sub forma wikipedia, iar site-ul nu funcționează. De asemenea, Chichirau spune că toate studiile și serviciile de consultanță angajate de guvern sunt bani aruncați.

“Portalul pentru care s-au cheltuit 12 milioane de euro nu funcționează. Asta e drama statului român: bani mulți aruncați aiurea, în timp ce România rămâne blocată în sărăcie. Curtea de Conturi a publicat recent detaliile acestei mega-țepe pe care mafia trans-partinică a dat-o românilor. Câteva cifre care vorbesc de la sine:

1. S-au cheltuit 12 milioane de euro pentru un site cu informații tip wikipedia despre localitățile din România. În prezent, portalul NU FUNCȚIONEAZA deloc, așa cum se vede în link.

2. În afară de cele 12 milioane, încă 8 milioane de euro s-au dus pe studii: consultanță pentru ”elaborarea unor planuri strategice”, studii în domeniul cercetare-dezvoltare, studii de fezabilitate și proiecte tehnice. Multe din aceste studii au fost făcute ABSOLUT DEGEABA. Adică au fost elaborate pentru niște strategii care nu au mai fost scrise sau pentru niște pagini de internet care nu au mai fost create.

3. Au fost cheltuite 3 milioane de euro pentru Proiectul Supercomputing. Numai că, așa cum spune Curtea de Conturi, proiectul NU EXISTĂ.

Între timp, Asociația Dăruiește Viață și o mână de oameni inimoși au demarat construirea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Valoarea proiectului este de 12 milioane de euro. Adică jumătate din sumele risipite pe studii și pe portaluri care nu există”, precizează deputatul USR pe Facebook.