ACTUALITATE, ULTIMA ORĂ

Deputatul Cristina Iurișniți a participat la Conferinta nationala ARHITECȚII EDUCAȚIEI

 

Ediția a doua a conferinței Arhitecții Educației s-a desfășurat sub sloganul „Dărâmăm mituri” fiind organizată de Transylvania College si Fundatia Noi Orizonturi din Cluj-Napoca.
45 de școli din țară reprezentate la o dezbatere ALTFEL despre educație prin identificarea și prioritizarea nevoilor, dar mai ales a soluțiilor!
Deputatul Cristina Iurișniți: ,,Am participat la Colegiul Transilvania din Cluj alături de încă 7 colege din județul Bistrița-Năsăud, implicate și dedicate Educației din comunitatea lor. Am schimbat idei și bune practici, am învățat de la specialiști cum să implicăm comunitatea în Educația copiiilor noștri! Am remarcat imediat că fiecare sală de clasă e dotată cu videoproiector, că sunt dulapuri pe hol pentru a facilita activitătile elevilor și, mai ales, pentru a le ușura ghiozdanele! Nu programa este “alfa si omega”, ci competențele dezvoltate de către elevi, ceea ce știu să facă efectiv, ce personalitate socio-emotională au devenit în școală și în afara ei!
Ca parlamentar am avut oportunitatea de a discuta cu directori de școli, formatori sau specialiști MEN . Problemele identificate în cadrul atelierelor despre cum să aducem comunitatea mai aproape de dezvoltarea școlii depășind astfel miturile din sistem se vor transforma în soluții aduse de întrebări și interpelări adresate ministrului sau inițiative legislative care să atragă atenția asupra neregulilor din sistem!
Educația nu are culoare politică!
Haideți să ne implicăm activ pentru a schimba ceva în modul de a privi și construi lumea prin deciziile noastre de fiecare zi!”

Vremea in lume

Berlin Berlin Germany
Noros
Noros
3°C
Vânt: 11 km/h VNV
 
Newsletter