Deputatul Matei Dobrovie s-a afiliat grupului parlamentar al PNL

Deputatul Matei Dobrovie a decis să se alăture grupului parlamentar al PNL. Dobrovie a fost ales pe listele USR, însă și-a dat demisia din partid, susținând votul pentru referendumul din octombrie.

„Am decis, după o perioadă de gândire, să mă afiliez ca independent grupului parlamentar al Partidului Național Liberal (PNL) pentru că:

1. Prioritățile mele în acest mandat parlamentar sunt măsurile de susținere a familiilor, de îmbunătățire a calității vieții și susținerea românilor de pretutindeni. În prezent, lucrez la o propunere legislativă amplă de modificare și completare a legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului pentru a facilita plasamentul. De asemenea, voi prezenta în curând un proiect de susținere a presei independente din Republica Moldova de către România, printr-un instrument de finanțare.

Pentru acestea și alte proiecte, am nevoie de susținerea unui grup parlamentar. Neafiliații nu au voie să ia cuvântul la explicarea votului decât la sfârșitul ședinței și au un timp foarte limitat de tribună, în raport cu grupurile, la toate dezbaterile.

2. Rezonez cu principiile și valorile acestui partid istoric, care valorizează libertatea economică, politică, religioasă și cu orientarea sa liberal-conservatoare. PNL respectă și susține valorile tradiționale ale poporului român: națiunea, credința și familia.

3. PNL este membru al PPE, cea mai puternică familie europeană, care va avea un cuvânt important de spus legat de viitorul UE, și după următoarele alegeri europene. Valorile creștin-democrate și conservatoare, izvorâte din creștinism, pe care s-a construit Europa Unită, trebuie redescoperite și revalorizate. Îmi propun să contribui pe domeniile mele de expertiză la dezbaterile și evenimentele pe dimensiunea parlamentară a președinției Consiliului UE pe care România o va deține în 2019”, a precizat Dobrovie pe pagina sa de socializare.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.