POLITICĂ

Deputatul Robert Sighiartău: “Rectificarea propusă de PSD-ALDE arată falimentul acestei guvernări, iar efectele se vor vedea pe parcursul anilor următori.”

Este o practică uzuală pentru actualii guvernanţi ca la început de an, să pună pe hârtie mari investiţii, iar pe final de an să pună bani pentru acoperirea cheltuielilor. E atât o formă de înşelare a românilor, cât şi una care arată incompetenţă. Nici nu poate fi altfel, în condiţiile în care nu produci bani, dar creşti lună de lună cheltuielile.

Guvernele socialiste s-au obişnuit fie să împrumute, fie să ia banii alocaţi investiţiilor din sănătate, transporturi sau educaţie. La transporturi urmează să fie tăiaţi 1 miliard de lei, bani care ar fi adus alţi bani.

Împrumuturile au devenit foarte scumpe, fiindcă nimeni nu mai crede într-un guvern care doar cheltuie, fără a adăuga nimic la economia naţională. Şi asta nu e totul! Banca Naţională tocmai a anunţat că ne îndreptăm spre o recesiune, iar măsurile Guvernului nu fac decât să creeze un cadru favorabil unei căderi economice.

Deficitul pe anul 2018 este deja la dublul anului 2017, ceea ce confirmă o situaţie deloc pozitivă pentru economia românească.

Nu în ultimul rând, incapacitatea de a promova politici publice eficiente se vede în creşterea alarmantă a importurilor de produse agroalimentare. Practic, guvernul Dăncilă susţine fermierii din ţările vecine, iar pe fermierii români îi falimentează sau îi aduce în pragul subzistenţei, fiindcă de dezvoltare nu mai poate fi vorba.

Încheiem trist acest an, deşi trebuia să fie unul special. Chiar şi fondurile alocate culturii au fost tăiate cu peste 170 milioane lei, în timpul pregătirilor de Centenar.

sursa foto și text: Facebook Robert Sighiartău