POLITICĂ

Deputatul Robert Sighiartău, secretar general PNL: “Este o urgență națională strategia privind menținerea tinerilor în țară.”

Datele oficiale publicate astăzi cu privire la situația implementării combaterii șomajului în rândul tinerilor între 18 și 25 de ani sunt alarmante. Suntem pe ultimul loc și nu oricum. Doar 2% din banii alocați României au fost utilizați. Este inadmisibil.

Una dintre cele mai mari probleme ale României e forța de muncă activă. Antreprenorii nu găsesc personal și aici vorbim de aproape toate domeniile de activitate.

Care e strategia Guvernului? În fapt asistăm la o alungare a tinerilor din țară. Este o urgență națională strategia privind menținerea tinerilor în țară. Noi trebuia să utilizăm toți banii europeni și să alocăm fonduri suplimentare pentru a diminua din fenomenul migraționist. În anii care vin vom simți și mai mult lipsa noilor generații pe piața muncii. Calculul e simplu, totuși. Actuala guvernare a ratat total acest proiect. Foarte probabil și trist în același timp, este faptul că guvernanții își doresc în continuare un număr important de asistați social.

E o acțiune antinațională, cinică, dar din punctul lor de vedere, eficientă electoral. Va trebui să îndreptăm acest lucru din 2020 și o vom face, cu atât mai mult cu cât vom intra pe noul exercițiu financiar al UE.

sursa foto și text: Facebook Robert Sighiartău