POLITICĂ

Deputatul Robert Sighiartău, Secretarul General al PNL: “PSD a intrat peste Constituție, sfidând orice normă juridică prin aprobarea ordonanței de urgență pe legile justiției.”

Într-o postare pe pagina sa personale de Facebook, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, Secretarul General al PNL spune:

“Prioritatea PSD rămâne protejarea intereselor de partid. E limpede pentru oricine că o ordonanță de urgență se publică dacă există o urgență. PSD a intrat peste Constituție, sfidând orice normă juridică prin aprobarea ordonanței de urgență pe legile justiției.

Nimic din ceea ce a modificat Guvernul Dăncilă împreună cu Tudorel Toader nu se regăsește nici măcar în preambulul ordonanței. Acolo unde ar trebui să regăsim motivația și necesitatea modificărilor, nu găsim nimic, în afara unor înșiruiri de texte paralele cu ceea ce s-a adoptat. Mai mult, Guvernul blochează Parlamentul în adoptarea acestor legi, Parlamentul fiind forul decizional pe această componentă legislativă extrem de importantă.

PNL a depus la Avocatul Poporului solicitarea de a contesta la CCR Ordonanța de Urgență cu privire la Legile Justiției. De asemenea, PNL va informa Comisia de la Veneția asupra cinismului actualului Guvern, față de practicile necinstite pe care le utilizează în a promova interesele unei clientele de partid în dauna interesului public. Nu în ultimul rând, PNL va iniția o moțiune împotriva ministrului Tudorel Toader, care trebuie să plece imediat din funcția de ministru.”

sursa foto și text: Facebook Robert Sighiartău