DIN TRANSILVANIA

Deputatul Robert Sighiartău, Secretarul General al PNL: “Veste bună pentru bistrițeni !”

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, laudă amendamentul PNL adoptat astăzi în comisiile de specialitate din Camera Deputaților, care prevede finanțarea înființării de distribuții de gaz în localități din veniturile încasate de statul român din exploatările off-shore.

“Deputații PNL au reușit să treacă un amendament foarte important, care poate să creeze beneficii pentru milioane de români.

Astăzi, doar 36% din populația României este conectată la rețeaua de gaz, asta în condițiile în care România este țara din UE cu cele mai mari resurse de gaz natural.

Amendamentul PNL adoptat astăzi în comisii prevede finanțarea înființării de distribuții de gaz în localități din veniturile încasate de statul român din exploatările off-shore.

Din 2012, PSD nu a mai permis autorităților locale să înființeze distribuții de gaz, condamnând populația din localități la încălzirea cu lemn de foc, al cărui preț a crescut de aproape 4 ori până astăzi. Noi am reușit, în primă fază, readucerea în competența autorităților locale a înființării de distribuții, prin modificarea legii energiei electrice și gazului natural, iar astăzi am reușit să asigurăm sursa de finanțare pentru aceste proiecte.”