Deputatul USR, Cristina Iurișniți: „Cine își va asuma răspunderea pentru incompetență și risipa banului public prin retipărirea celor 160 de mii de manuale?”

Deputatul de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, care socoteală ministerului educației pe tema manualelor care au fost tipărite cu greșeli de text. Calitatea manualelor de geografie, istorie, biologie este dezastruoasă în opinia deputați.

„In prima săptămână a sesiunii parlamentare l-am interpelat pe Ministrul Educației, vestitul domn PAMBLICĂ, cu privire la situația dezastruoasă a manualelor școlare. Încă din noiembrie 2017 am semnalat erorile procedurale care au vizat înființarea Editurii Didactice Pedagogice, dar si elaborarea Legii Manualului. Drept dovadă, ambele acte normative au fost declarate neconstitutionale, iar Ministerul nu a fost capabil să clarifice situația lor juridică nici până astăzi.
Ba mai mult, în ultima vreme incep sa se vada efectele managementului defectuos si iresponsabil al Editurii Pedagogice și Didactice care a editat manualele de geografie, istorie și biologie cu grave erori științifice. Cine își va asuma răspunderea pentru incompetență și risipa banului public prin retipărirea celor 160 de mii de manuale? Cine va fi sancționat pentru incapacitatea de a lucra elevilor manuale de calitate și relevante? Aștept aceste răspunsuri de la Ministrul Educației pe care Comisia de Învățământ l-a invitat la Camera Deputaților pentru a da explicații în legătură cu dezastrul calității manualelor de geografie, istorie, biologie si lista va fi mai lungă cu siguranță!
# educație de calitate,
#educație altfel”, a precuzat deputata USR, Cristina Iurișniți.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.