Deputatul Varujan Vosganian acuză  „un sistem de presiune subtilă” în demersul adoptării vaccinării obligatorii

 

Liderul grupului parlamentar al ALDE din Camera Deputaților, Varujan Vosganian, a criticat proiectul legii care instituie obligativitatea vaccinării, susținând că acesta nu poate fi aprobat atâta timp cât există o lege similară adoptată în 2011, conform căreia pacientul trebuie să-și dea consimțământul.

Mai mult, deputatul s-a arătat intrigat că o astfel de lege apare după distrugerea Institutului Cantacuzino:

,,Primul lucru care pe mine mă intrigă este faptul că s-a așteptat ca Institutul Cantacuzino să moară de-a binelea, și după aceea s-a venit cu o legislație a vaccinării obligatorii. Asta mi se pare halucinant. Așadar, noi avem în țară un institut care, când eram eu copil, avea prestigiu și care lucra bine. Am așteptat să se distrugă. În mod normal, trebuia introdusă o lege a vaccinării obligatorii când institutul funcționa, ca să se prevină și distrugerea institutului. Nu, am așteptat să fim siguri că se distruge și după ce s-a distrus institutul facem o legislație a vaccinurilor obligatorii, ca să fim siguri că vor veni numai vaccinuri din import și că asta va fi categoric și o acțiune cu interes economic. Dacă exista institutul, această temă nu se punea, dar acum se pune flagrant. Ca să nu mai vorbim de faptul că un institut local poate să adapteze vaccinurile la condițiile locale, în timp ce vaccinurile care vin din import pot să pățească ceea ce s-a mai întâmplat cu vaccinurile din străinatate, care s-a văzut că nu se adaptează la condițiile românești”.

 

Deputatul a adăugat că a citit expunerea de motive și textul legii și a susținut că nu îi este clar dacă această lege este necesară, inducând ideea că există factori interesați economic și care fac presiuni ca o astfel de lege să fie adoptată:

 

,,Ia să lansăm în opinia publică pericolul unei noi epidemii… Ia să punem niște medici aici care ne vaccinează împotriva gripei, adică să facem în jurul Camerei Deputaților o atmosferă, un sistem de presiune subtilă, ca deputații să voteze acest proiect de lege. Nu mai suntem naivi. (…) Hai să luăm exemplul suedez. E clar că cei care au făcut această lege nu sunt familiarizați cu limbajul democratic. Această lege dezvoltă un sistem de persecuție. Am luat amendamentul doamnei Săftoiu, care este halucinant. Cel care face un vaccin prost nu pățește nimic, decât ia profit, iar părintele care are un copil care nu e clar dacă a murit de o boală poate să facă 25 de ani de pușcărie. Există o responsabilitate asimetrică între părinți, autorități și firme private, care este în favoarea firmelor private”, a ținut să accentueze deputatul.

Legea privind vaccinarea persoanelor din România, inițiată de Guvern, se află în dezbaterea Camerei Deputaților, for decizional.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.