OPINII

Despre gay

Autor: Gabriel Purcăruș

În douăzeci de ani de trăit în Occident, nu am cunoscut personal nici un singur homosexual care să fi participat la vreo “paradă” (și am cunoscut un număr destul de mare, vecini, colegi, clienți, sau șefi). Cu una – două excepții, cei pe care i-am cunoscut erau oameni timizi, care nu făceau caz de orientarea lor, ba uneori făceau mici glume pe tema asta. Cei mai mulți aveau profesii onorabile, pe care le exercitau cu decenta. Cei “excepționali”, mai degraba rari, erau indivizi complexați, obraznici, care cerșeau atenție și respect de la societate pentru că ei înșiși nu erau în stare să își accepte situația și nu se puteau remarca într-un alt mod. De cele mai multe ori, astia puținii aveau profesia de “activist pentru drepturile omului”.

Mulți din cei ce ii vedeti ca defilează pe la paradele din iunie NU sunt gay autentici. Sunt actori și activiști de profesie, plătiți de diverse ONG-uri, oameni pe care îi vezi că se plimbă de la un meeting la altul – azi e trans, mâine e gay, poimâine e feminist, săpătămâna viitoare e militant ecologist, sau luptător pentru drepturile refugiaților. Depinde cine si cat plateste.
Mai mereu atitudunea lor e provocatoare – sunt obsceni sau violenți, atacă Biserica, credința, morala, bunul simț, familia, capitalismul, patriotismul, pentru că trebuie să împingă înainte o agendă.

Aceste “parade” nu ar trebui încurajate și nici subvenționate public, iar evenimente “culturale” de genul “luna lgbt la sate și orașe” ar trebui scoase din calendar, spre binele tuturor, inclusiv al celor cu alte orientări. Nu fac decât să provoace scârbă și dezgust unora și să încurajeze conformismul silit al altora.

Nesimțirea unora (vezi “teatrul” obscen de la Pride Cluj) nu poate produce alt rezultat decât alimentarea resentimentelor celor ce aveau oricum un dinte contra Bisericii, plus repulsia dezgustată a majorității oamenilor de bun-simț. MI se pare că BOR a reacționat corect, deoarece a trece cu vederea acest atac vulgar ar fi fost luat ca semn de slăbiciune. La asa ceva nu se raspunde cu “intors obrazul”.

Cât despre minoritățile sexuale, ele nu vor avea parte de “toleranță” sau “acceptare” in urma unor astfel de agresiuni contra bunului simț comise în numele lor – chiar dimpotrivă.
Iar apropos de “acceptarea diversității” și “respectul” pe care “paradiții” îl cerșesc de la populație: respectul nu se pretinde, ci se câștigă. Poartă-te decent și vei avea parte de respect.