OPINII

Despre miștouri progresiste

Autor: Teodor Baconschi

E obscenă bucuria publică a influensărilor progresiști, care nu pot argumenta o direcție (perfect necesară) de evoluție a mentalităților, fără să facă un mișto gros de ”binecredincioșii” presupus retrograzi, medievali, care nu sunt, domne, atât de culți în cap și deștepți ca noi, ăștia, oamenii evoluați.

Problema lor e statistică și de mare viitor eugenic: prea mulți ”proști”, care se întâmplă să ne fie contemporani, ne opresc să ajungem la societatea ideală. În fapt, ei dau dovadă de intoleranță deloc democratică, de mărginire intelectuală și de grosolănie sufletească.

Nu doar că nu contribuie la un dialog social civilizat, care să rafineze dezbaterea și să îndulcească moravurile, dar toarnă gaz pe focul unei societăți deja fracturată de comunism și sechelele sale, sporindu-i tensiunile interne, de dragul unei auto-gratificări vanitoase.

A pretinde că ești superior doar pentru că ai reciclat (fanatic sau ”cool”) ideologia ateismului științific, e ca și cum ai susține că ești erudit pentru că te-a lăsat dimineață un Uber pe trotuarul din fața Bibliotecii Naționale.