ACTUALITATE

Dezbaterea legii privind interzicerea educaţiei sexuale în şcoli, amânată în Camera Deputaţilor

Dezbaterea legii care interzice educația sexuală în școli a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Legea pentru inocența copilăriei prevede sancționarea profesorilor și a şcolilor care predau educație sexuală în absența unui acord scris al părinților.

 

Proiectul de lege ar fi trebuit să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor marţi, 12 februarie, însă acesta a fost amânat pentru încă o săptămână, mai precis pentru data de 19 februarie. Acest proiect a primit avizul negativ al membrilor Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor, care au decis cu 13 voturi pentru, un vot împotrivă şi 2 abţineri ca textul de lege să fie propus plenului pentru respingere.

Iniţiatorul legii este deputatul independent Ninel Peia, care susţine că educația sexuală încurajează pornografia și prozelitismul pentru homosexualitate, iar elevii ajung acasă traumatizați de informațiile despre sexualitate primite la școală.

,,Sub diferite pretexte, unele de-a dreptul hilare, precum acela că tot mai multe fetiţe de 11 ani merg deja la psiholog ca să-şi trateze problemele din dragoste, sau că prin educaţia sexuală predată unor copii între şase şi zece ani vor fi salvate, ulterior, vieţi omeneşti prin adoptarea unor soluţii contraceptive corecte, în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, ponografia, prozelitismul LGBT şi incitarea la punerea în aplicare a diverselor forme de sexualitate deviantă”, precizează Ninel Peia în expunerea de motive.

Potrivit deputatului, decizia trebuie să aparţină părinţilor sau tutorilor pentru ca tânărul sau tânăra să participe la cursuri de informare sexuală.

Proiectul de Lege pentru ,,Inocenţa Copilăriei” privind interzicerea cursurilor de educaţie sexuală în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial, fără acordul scris al părinţilor sau tutorelui a fost adoptată tacit de Senat, în 2017. Camera Deputaților este for decizional.