ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

Dezbateri, vizionări de filme, întâlniri cu scriitori în debutul Săptămânii Tineretului

Săptămâna Tineretului, care se desfășoară la Bistrița în perioada 24 – 28 aprilie, a debutat ieri cu o întâlnire literară cu celebra scriitoare bistrițeană Ioana Conon, întâlnire la care au participat elevi și membrii Consiliului Local al Tinerilor. Au avut loc jocuri interactive și discuții libere pe teme literare, elevii petrecând o oră plăcută.
A urmat o dezbatere pe teme istorice moderată de domnul profesor Dănuț Archiudean de la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”. Tema dezbaterii a fost Centenarul Marii Uniri. Tinerii participanți au avut plăcerea să afle informații noi și interesante despre personalități marcante din județul nostru, cum ar fi Andrei Mureșanu – poetul imnului național și Iuliu Hossu – fost episcop al Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla, deținut politic, cardinal.
Prima zi din Săptămâna Tineretului s-a încheiat cu vizionarea unui film despre viața regelui Carol I al României, realizat de marele cineast român Sergiu Nicolaescu.
Astăzi este a doua zi a Săptămânii Tineretului. Este intitulată Ziua Voluntarului și vor fi sărbătoriți, bineînțeles, voluntarii mici și mari.
Evenimentele programate pentru această zi sunt:
– investirea noului Consiliu Local al Tinerilor, de la orele 14.00, în sala mare de ședințe a Primăriei municipiului Bistrița;
– Gala profesorilor voluntari, de la orele 17.00, la Centrul Comunitar pentru Tineret Bistrița.