DIN TRANSILVANIA

Diana Morar, consilier municipal PNL Bistrița: Această luptă a PSD pentru a controla Justiţia a slăbit în complementar toate instituţiile care se ocupă de siguranţa statului şi siguranţa cetăţeanului

Prezentă luni într-o conferință de presă, avocata Diana Morar, consilier municipal PNL și președintele OFL Bistrița-Năsăud a adus în atenția opiniei publice câteva aspecte legate de modul cum PSD își manifestă o presiune constantă asupra instituțiilor statului atât la nivel național cât și local.

„Poliţia Locală are 85 de angajaţi, iar viceprimarul Niculae doreşte să mai angajeze încă 9 persoane, să se creeze încă nouă posturi. În fiecare an, cheltuim opt milioane lei pe funcţionarea acestei instituţii care oferă sume generoase ca şi remuneraţie, şefimea ajunge la 12.000 lei/lună, iar un poliţist fără funcţie se încadrează undeva la 4.000 lei. Nu este normal ca angajaţii Primăriei să fie protejaţi de partid într-o funcţie. Deocamdată statutul de funcţionar public îl apără şi pe directorul acestei instituţii, indiferent cine este el, de o eventuală demitere pe motive de neperformanţă. Bistriţenii nu se simt în siguranţă, dar PSD reuşeşte, prin administraţia dezastruoasă pe care o face, să cheltuie foarte mulţi bani, la nivel teoretic, pentru a asigura siguranţa şi ordinea publică în municipiu”, a spus consilierul municipal PNL.

“Cazul Alexandra a şocat atât de mult opinia publică pentru că nu ne simţim în siguranţă nici în privinţa siguranţei şi ordinii publice pe care ar trebui să o asigure mai multe structuri şi instituţii publice. Această luptă a PSD pentru a controla Justiţia a slăbit în complementar toate instituţiile care se ocupă de siguranţa statului şi siguranţa cetăţeanului. Imediat ce au câştigat alegerile, membrii PSD au urmărit să instituie legi care să le favorizeze clientela lor de partid şi să acopere infracţionalitatea. Se impune necesitatea revizuirii procedurilor de alertare, organizare a punctelor de comandă şi coordonare a forţelor şi mijloacelor de intervenţie la nivel instituţional şi coordonarea dintre instituţii, astfel încât să nu se repete un dialog cu operatorul de la 112 cu dispecerul de la Poliţie.  Ar trebui în regim de urgenţă ca Parlamentul să adopte Legea privind identificarea persoanelor dispărute”, a mai afirmat Diana Morar.