Diana Morar, consilier municipal PNL Bistrița: Grupul PNL a votat împotriva majorării taxei de salubrizare

Consilierul municipal PNL Bistrița, Av.Diana Morar, critică într-o postare pe rețeaua sa de socializare, decizia luată de consilierii majorității PSD-ALDE-UDMR de a majora printr-un artificiu, tarifele privind colectarea deșeurilor din municipiu:

„Ieri, în ședința de Consiliu local municipal, majoritatea PSD-ALDE-UDMR a votat un proiect care creează un nou precedent periculos care permite Supercom sa dea iama în buzunarele cetățenilor plătitori de taxe și impozite. Grupul PNL a votat împotriva majorării și am argumentat votul nostru.

Proiectul prezentat populist de către primar și aghiotanții lui induce ideea acordării unei subvenții lunare în suma de 20000 euro în favoarea bistrițenilor, respectiv, 1,5 lei/lună/persoană la tariful de colectare a deșeurilor pe parcursul întregului an.

Ce se omite a se spune este faptul că acest cadou lunar de 20000 euro este în realitate pentru Supercom, întrucât este plătit tot din banii cetățenilor plătitori de taxe și impozite, taxe care, tot la propunerea PSD urmează a fi majorate în sarcina cetățenilor, în ședința de adoptare a bugetului local din 15 Aprilie 2019.

Până acum, subvenționarea taxei de colectare suportată din bugetul local a fost de 3,3 lei/persoană, motivat de subzistența stării de urgentă ca urmare a denunțării contractuale a Vitalia, Supercom preluând operarea la acel moment în condițiile cerute de către aceștia, iar timp de 2 ani de zile, a reușit o colectare “la grămadă”.

Acum suntem într-o situație distinctă, întrucât este vorba de o licitație publică “atent” și îndelung pregătită, câștigată de către Supercom, iar în atare situație, este inexplicabil cum la mai putin de o lună de zile de la intrarea în vigoare a contractului, Supercom să se prezinte cu o solicitare de majorare a prețului garantat cu care a câștigat licitația.

Ma întreb cu ce anume s-a ocupat o întreaga instituție publică, ADI Deșeuri, cu o armată de angajați plătiți la greu din banul public și care, la rândul lor apelând la specialiști de tot felul, plătiți tot din banii cetățenilor, timp de 2 ani de zile, nu au fost în stare să pregătească un contract care să apere interesele beneficiarilor, care să garanteze un preț stabil pentru un serviciu de calitate ìn favoarea cetățenilor?

Cei de la ADI Deșeuri, dacă ar fi atinși de o urmă de bun simț, ar trebui să-și prezinte in bloc demisiile, pentru că au fost plătiți degeaba de cetățeni, nefiind în stare să formuleze un contract care să asigure un preț garantat pentru colectarea deșeurilor.

Sper ca realizează toată lumea, ca aceasta majorare de la 70,64 lei la 81,91 lei persoană/ urban și de la 22,45 lei la 25,35 lei persoana/rural, plătită tot de către cetățenii contribuabili, este doar prima din lungul șir ce va urma până la finele contractului nr.1277/06.12.2018, abia intrat în vigoare.

Deoarece contractul permite, cetățenii bistrițeni vor plăti din banii lor de acum înainte majorările salariale ale angajaților acestei firme private, iar prin votul PSD de ieri, consiliul local municipal va proteja menținerea profitului obținut de aceasta societate privată și nu protejarea interesului cetățeanului pe care acești consilieri ii reprezintă.”

sursa: Facebook Diana Morar

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.