Diana Morar, consilier municipal PNL Bistrița: „În Bistrița europeană, cetățenii săi se mobilizează să astupe gropile imense din strada pe care locuiesc.”

Într-o postare pe contul său personal de Facebook, președinta OFL Bistrița-Năsăud, consilierul municipal Diana Morar, spune:  

„Între timp, vizavi de Pârtia de schi din Wonderland, în Bistrița europeană:

În timp ce în pârtia Cocoș administrația locală PSD continuă să pompeze bani fără nici măcar o aparentă viziune, transformând investiția eșuată într-o veritabilă gaură neagră a bugetului local, vizavi de acest obiectiv, în cartierul bistrițean Unirea, aceeași administrație PSD ignoră cu desăvârșire problemele de minimă civilizație ale cetățenilor Bistriței europene, ai căror interese ar trebui să le reprezinte.

Așa arată astăzi zona “Agronomului” a cartierului Unirea, unde trăiesc peste 80 de familii, plătitori de taxe și impozite la bugetul local de unde lor nu li se întoarce ABSOLUT niciun beneficiu al statutului de cetățeni ai municipiului Bistrița, în schimb, în același timp, vizavi de casele lor, administrația PSD îngroapa bani cu lopata într-un deal, sfidând legile naturii, conform sintagmei “aici sunt banii Dvs”.

Cu toate că banii ar trebui să se regăsească în primul rând în infrastructura zonei, lipsesc cu desăvârșire instalațiile de apă, cea de canalizare, iluminatul public, lipsa asfaltului, lipsa semnalizării trecerii la nivel cu cale ferată care întretaie strada.

În Bistrița europeană, cetațenii săi se mobilizează să astupe gropile imense din strada pe care locuiesc, făcând cheta anuală pentru a turna câteva lopeți de astfalt, nu au apă decât de la fântânile din curte sau câțiva de la rețeaua fostei Avicola, insuficientă și fără presiune, vidanja e singura soluție în zonă, iar despre iluminatul public stradal nici nu mai discutăm când aceștia și-au introdus pe cheltuiala proprie curentul electric în gospodarii. Calea ferată care întretaie strada este mereu o problemă mai ales pentru copiii care locuiesc în zonă, fiind nevoiți să o traverseze.

La inițiativa mea, ne-am deplasat la faîa locului împreună cu colegii consilieri locali PNL pentru a le face cunoscute problemele în faâa conducerii municipiului. Ne-am lovit însă de o lipsă de interes generală, cu toate că prin intermediul colegei mele Seica Mărioara, toți consilierii locali de la acea masă au primit câte un raport de la fața locului. Răspunsurile primite au fost de ordin general fără nici măcar o chestiune concretă, fără soluții sau măcar un orizont de timp pentru a găsi soluții. Doar dispreț și iritare că am îndrăznit să abordăm un astfel de subiect.

Pe zi ce trece se conturează din ce în ce mai evident faptul că este nevoie de o altă viziune pentru ca Bistrită să evolueze și nu să stagneze într-o epocă cu iz feudalic cum se întâmplă acum sub bagheta PSD.

Soluții există! Sunt lucruri firești și care se rezolvă într-un mod simplu dacă respectă o strategie și se fac după un plan pe termen lung. Toate instituțiile responsabile cu elementele de infrastructură ar trebui în primul rând să se pună la o masă pentru a-și corela planurile și acțiunile și a interveni în primul rând în zonele cu probleme mari, precum cea descrisă. Iar Consiliul local municipal ar putea coordona întreaga această strategie prin elaborarea unui plan unic nu doar scriptic, ci și faptic cu rol de monitorizare.

Știu că nu e ușor ca situația cetățenilor din zona Agronomului să se rezolve de pe azi pe mâine, dar sper ca apelul acesta să constituie un început și să nu rămână un strigat mut al acestora la urechea administrației care vremelnic conduce orașul nostru.

Pentru început, invit conducerea orașului reprezentată de dl. viceprimar Cristi Niculae, să facă o incursiune la fața locului pentru a se poza și în această ipostaza a realității bistrițene în care trăim cu totii!”

sursa foto și text: Facebook Diana Morar

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.