DIN TRANSILVANIA

Diana Morar, consilier municipal PNL Bistrița: “Nicio creșă sau grădiniță nouă nu s-a construit în ultimii 10 ani la Bistrița.”

Consilierul municipal Diana Morar, președintele OFL Bistrița-Năsăud, îl acuză pe primarul municipiului Bistrița că este direct răspunzător de faptul că în timpul mandetelor sale ca primar, în municipiul Bistrița nu s-a construit nicio creșă sau grădiniță nouă: 

“Nicio creșă sau grădiniță nouă nu s-a construit în ultimii 10 ani la Bistrița. E criză la acest capitol și se cheltuie din bugetul municipal peste 5.000 de euro lunar pe chirii în clădiri vechi ca spații de gradinițe.

Primăria nu a construit nicio grădiniță în 10 ani! Grădinița de pe Bălcescu a fost promisă acum 8 ani, la primul mandat și e în faza de licitatie, dar e prea puțin. Municipiul plătește chirii către Biserica Evanghelică pentru spații ne-conforme unde funcționează gradinițe: Dumbrava Minunată (în Parcul Municipal), tot în Parcul Municipal nr 8 se plătește chirie unei persoane private, în Unirea și Viișoara sunt spații improprii pentru școlari și preșcolari. Și astăzi în ședința de consiliu local s-a votat prelungirea unui astfel de contract.

– Şcoala Gimnazială Viişoara – chirie 2.440 lei / lună.
– Grădiniţa Viişoara – chirie 2.473 lei / lună.
– Grădiniţa cu Program Săptămânal “Dumbrava Minunată” – chirie 6.447 lei / lună.
– Şcoala Generală Unirea nr. 267 – chirie 3.564 lei / lună.
-Grădiniţa nr. 8 din Parcul Municipal, Primăria Bistrița plătește unei persoane private o chirie de 4.943 lei / lună.

Domnule primar, de ce nu ați pus în valoare punctele termice și să le amenajați în regim de urgență? Sa le fi transformat în grădinițe? În schimb, ați preferat să le concesionați pentru amenajarea de puncte liturgice sau centre sociale! De asemenea, Ocolul Silvic și-a amenajat un sediu într-un punct termic în cartierul Ștefan cel Mare… pentru care s-a găsit finanțare de la buget…1.4 MILIOANE de lei…

Consider că ați neglijat acest aspect și sunteți direct răspunzător de criza gradinițelor din municipiu! În calitate de primar, aveați obligația de a vă preocupa de calitatea sănătății și educației preșcolarilor. Dvs în schimb pozați în a manifesta grija pentru sănătatea copiilor prin alocarea de sume de la buget pentru proiecte inutile precum Instalația Alpinecoaster… 10,5 MILIOANE lei sau instalația Teleski… 2 MILIOANE lei din Wonderland, în aceeași ședință a municipalității, adică echivalentul a TREI Grădinițe ( cea de pe Bălcescu fiind estimată la 3,8 milioane lei), bani aruncați pe apa sâmbetei in Wonderland.”

sursa foto și text: Facebook Diana Morar