DIN TRANSILVANIA

Diana Morar, consilier municipal PNL Bistrița: “Nu este corect față de cetățenii municipiului Bistrița să creștem impozitele și taxele locale.”

Într-o postare pe contul său personal de Facebook, consilierul municipal PNL Bistrița, avocatul Diana Morar, condamnă intenția de majorare a taxelor și impozitelor locale pe care cei din coaliția PSD-ALDE-UDMR vor să o ia la ședința Consiliului Local Bistrița ce va avea loc astăzi:

“Domnule primar și dragi tovarăși din PSD, am observat că vreți să majorați taxele și impozitele pentru a colecta bani la buget.Încercați să manipulați când spuneți că aveți proiecte de dezvoltare a orașului, dar de fapt Bistrița are cel mai slab buget din ultimii 10 ani. În același timp, salariile funcționarilor publici sunt cele mai mari. Investițiile sunt sub orice critică și orașul va bate pasul pe loc în următorii ani.

Referitor la proiectele europene cu care vă lăudați, vă reamintesc faptul că nici măcar licitațiile nu au început și e posibi ca nici în 4 ani de-acum înainte să nu fie finalizate. Pe final de mandat, proiectele cu care v-ați lăudat în 2016 sunt departe de a fi implementate.

PSD Bistrita propune indexarea impozitelor şi taxelor locale, datorate de persoanele fizice şi juridice pentru anul 2020 cu rata inflaţiei de 4,6 % iar valoarea totală estimată a se încasa din impozite şi taxe locale pentru anul 2020 va fi cu aproximativ 650.000 lei mai mult faţă de anul 2019, conform studiului de impact.

Suficienți bani care sa se mai îngroape in pârtia de schi, prin achiziția de instalații de ski lift suplimentare in suma totala de 650.000 lei aprobată luna trecută de majoritatea PSD-ALDE din consiliul local. Eficientă? Zero 

Din punct de vedere legal, taxele și impozitele se pot indexa odată cu rata inflației, dar acest lucru NU este obligatoriu, ci este la decizia administrației locale, in conformitate art. 489 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, însă, soluția găsită de dvs este una care afectează direct bugetul fiecărui cetățean. Nu este corect față de cetățenii municipiului Bistrița să creștem impozitele și taxele și considerăm că ar trebui să găsim metode de încurajare a mediului economic local.

Noi, consilierii PNL susținem o eficientizare a cheltuielilor publice și ne opunem vehement acestui dezmăț pe bani publici. Dezaprobăm aceste soluții pe care le-ați găsit în disperare de cauza pentru a genera cheltuieli inutile precum pârtia de schi.

O administratie inteligenta găsea soluții de eficientizare a cheltuielilor publice, nicidecum nu promova un astfel de proiect, prevalându-se de creșterea inflației cauzate de proasta guvernare a partidului propriu. Luați exemplu administrațiilor conduse de primari liberali și învățați ce înseamnă responsabilitatea cheltuirii banului cetățeanului, pe principiul primăria in slujba cetățeanului și nu cum procedează PSD, cetățeanul in slujba primăriei.”

sursa: Facebook Diana Morar