DIN TRANSILVANIA

Diana Morar, consilier municipal PNL Bistrița: PSD a făcut orașul praf și pulbere

Consilierul municipal PNL, Diana Morar, președintele OFL Bistrița-Năsăud, critică în termeni foarte duri coaliția PSD-ALDE-UDMR care conduce Primăria Bistrița:

“Domnule primar, constatăm pe zi ce trece că nu vă mai interesează soarta municipiului Bistrița și nu acordați respect nici măcar cetățenilor care v-au votat. Acest al treilea mandat pe care l-ați obținut reprezintă o gravă eroare pentru administrația locală și acestea sunt consecințele alegerilor care se desfășoară intr-un singur tur. Mare greșeală a politicienilor care-au modificat Legea Electorală și care acum își plâng în pumni.

În fiecare an, Curtea de Conturi descoperă nereguli și abateri grave în contabilitatea Primăriei Bistrița. Și aici vorbim de greșeli ale angajaților cu salarii de peste 10.000 de lei pe lună, aflați în subordinea dumneavoastră.

De departe cel mai grav este faptul că se decontează lucrări închipuite. În 2017 s-au decontat lucrări fictive la pârtia de schi pentru un șopron inexistent în valoare de 530.000 de lei, iar în 2018 s-au decontat lucrări fictive la spațiile de joacă pentru copii în valoare de 258.000 de lei. Asta au constat specialiștii care au venit în control și acest fapt a devenit obișnuință, din păcate.

Administrația PSD a continuat dezmățul și nu s-a luat nicio măsură pentru remedirea problemelor sesizate în fiecare an de Camera de Conturi, iar noi, cetățenii trăim aceeași piesă de teatru ieftin. Ieftin, dar care ne costă scump pe toți bistritenii.

Vrem să oprim acest lucru cât mai repede pentru că încă 2 ani cu administrația PSD înseamnă un dezastru. Vedem cu toții cum arată lucrările derulate din bani europeni cu care v-ați lăudat în campanie și acum le reparați pe ascuns. Este incceptabil ce se întâmplă!

În timp ce orașele administrate liberal din Ardeal sunt luate ca exemplu pentru modul în care gestionează bugetul și atrag fondurile europene, Bistrița rămâne Cenușăreasa Transilvaniei, un oraș luat la mișto pentru pârtia de schi ce funcționează 3 zile pe an și pentru alte anomalii pentru care se plătesc bani grei.

Degeaba încearcă domnul Niculae să se debaraseze și să prezinte proiecte personale fără finanțare. Împreună sunteți vinovați și împreună ați făcut orașul praf și pulbere. Întregul PSD. S-au pierdut 10 ani cu administrație învechită și fără viziune și asta ne costă pe toți.

În calitate de consilier local al PNL, vă cer public să vă asumați aceste găuri negre la bugetul local și să le decontați din indemnizația dumneavoastra de primar, pe care v-ați preocupat sa o majorați din nou la începutul anului. Ar fi un gest de onoare să accesați un credit de nevoi personale și să decontați toată paguba constata de Curtea de Conturi. Pentru că vă aparține în totalitate și sunteți responsabil de tot ce se întâmplă cu banii din bugetul local. Împreună cu Partidul Social Democrat, care v-a susținut în alegeri.”

sursa: Facebook Diana Morar