DIN TRANSILVANIA

Diana Morar, consilier municipal, și-a anunțat oficial intrarea în cursa internă PNL pentru Primăria Bistrița

Consilierul municipal PNL Bistrița, avocatul Diana Morar, a anunțat vineri în cadrul unei conferințe de presă la care a participat la sediul PNL Bistrița-Năsăud, că a intrat oficial în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Municipiului Bistrița la alegerile locale din anul 2020.

Deasemenea președinta OFL Bistrița-Năsăud a venit și cu o propunere de a-i implica pe cetățenii municipiului în procesul de dezvoltare a urbei prin creearea unei platforme online existente deja în alte orașe din Transilvania.

Am realizat că pe lângă alte motive, cetățenii nu participă în mod efectiv la clădirea vieții citadine a orașului lor. Observăm că între administrația locală prezentă și cetățeni există în prezent o crasă lipsă de comunicare, concretizată într-o prăpastie ce continuă să se adâncească. Astfel, s-ar impune un proiect de maximă importanță, atât pentru viitorul primar cât și pentru administrația actuală. E un proiect de Bugetare Participativă Online. 

Există domenii precum străzi, zonele pietonale, spațiile verzi, locurile de joacă pentru copii, infrastructura culturală, digitalizarea orașului, iluminatul public, amenajarea spațiilor publice, în care subzistă încă probleme nerezolvate în care bistrițenii, care intră în contact direct cu ele, sunt cei mai în cunoștință de cauză și pe care ei le duc în spate în fiecare zi.
Asta pentru că administrația actuală funcționează într-o altă dimensiune. În dimensiunea pârtiei de schi fără zăpadă, a merelor și struților de plastic și a interminabilelor festivaluri de folclor local” a spus Diana Morar.