DIN TRANSILVANIA

Directorul Spitalului Judeţean BN, Gabriel Lazany se simte jignit de postarea unei mame care a acuzat conducerea că era să-i moară copilul

Directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a precizat, într-o postare pe Facebook, că postarea doamnei care a avut probleme cu copilul în spital este o jignire la adresa instituţiei pe care o conduce. Lazany a menţionat că va lua măsurile care se impun.

“Ieri, am primit zeci de mesaje prin care am fost întrebat care este punctul meu de vedere, referitor la acest caz.
Medical vorbind, nu pot să mă pronunț, pentru că nu sunt medic, dar există specialiști, comisii medicale, constituite conform legii, care se pot pronunța în cazul exprimării unor nemulțumiri, formulate legal.
Ca manager al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pot spune că reprezint o instituție onorabilă, în care muncesc aproximativ 1300 de persoane (medici, asistente, personal administrativ etc.), unii dintre ei având în urmă zeci de ore de studiu, ore pe care le-au pus în slujba pacienților.
Am susținut, și susțin drepturile pacienților, dar și a personalului medical, atâta timp cât respectăm prevederile legale, conduita etică și morală.
În anul 2018, porțile spitalului au fost trecute de 115.106 pacienți, iar o astfel de postare și un astfel de limbaj, nu cred că este reprezentativ pentru aceștia.
Consider că, această postare este jignitoare atât la adresa instituției pe care o reprezint, cât și la adresa întregului personal, sub nicio formă nu reprezintă o cale legală și morală de remediere a unei situații, motiv pentru care voi proceda în consecință”.

Fotografia postată de Gabriel Lazany.