Discurs delirant al lui Liviu Dragnea la alegerile din PSD Ilfov

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Snagov că românii mănâncă otravă şi că producătorii români nu mai au loc pe piaţă. Dragnea a participat la alegerile judeţene din Ilfov, unde a revenit cu discursul ultranaţionalist şi a atacat pe toată lumea. Străinii au fost tema favorită a lui Liviu Dragnea. Românii nu mai au locuri de muncă, nu mai consumă produse româneşti din cauza străinilor, în opinia lui Dragnea. De asemenea, Dragnea şi-a îndreptat atacurile spre cei care distrug firmele româneşti. Acesta s-a plâns că nu mai avem producţie de porci, de produse agroalimentare şi altele din cauza străinilor.

„Câte produse alimentare mai pleacă din Ilfov în Bucureşti. De ce producătorii români nu au dreptul ca produsele lor se se găsească în galantare? Noi de ce nu avem dreptul să mâncăm produse româneşti? Nu avem dreptul, nu? În schimb avem dreptul şi obligaţia să mâncăm mere, pere, prine, roşii pline de otravă. Să o spunem deschis, e otravă. Toate chimicalele înseamnă otravă. Numai eu ştiu în Ilfov câteva localităţi unde fac roşii aproape la fel de bune ca în Teleorman. Au şansa să ajungă la marile lanţuri? Nicio şansă”, a spus liderul PSD.

De asemenea, Dragnea a sugerat că în continuare România este controlată de grupuri din afara ţării: „E o maşinărie infernală de manipulare care e construită în afara ţării”.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea vrea ca sindicatele să fei din nou o forţă.

„Am întocmit Codul administratv, l-am votat, a fost atacat la CCR, a venit la Parlament. Poate guvernul se gândeşte că acest Cod Administrativ ar trebui aprobat prin OUG pentru că de doi an noi suntem la guvernare dar nu la putere.Nu am vorbit cu un primar care să nu se plângă de avize şi aprobări. O ţară nu se poate dezvolta aşa”‘, a mai spus Dragnea.

„Ministerul Muncii, Comisiile de muncă să iniţieze intâlniri cu liderii de sindicate pentru a porni la redactarea noii legi a dialogului social. Nu cred că vreo firma românească şi-a permite să procedeze în felul ăsta în altă ţară. Nici nu ştiu dacă e primită. Dar de ce un român de la Satu Mare nu poate avea salariu apropiat de un străin care munceşte în ţara respectivă?”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a făcut direct referire la protestul de la Satu Mare, acolo unde câteva sute de angajaţi ai fabricii Electrolux cer de câteva zile o majorare de 2 lei/oră.

„Sunt în grevă pentru că au cerut în plus la salariu 2 lei şi nu li se acordă. Nu fac eu analiza economică, doar zic. 1.700 de lei e un salariu atât de mare? Plecând de la acest caz trebuie să spunem de ce s-a ajuns ca muncitorii români să fie trataţi cu atâta dispreţ pentru că această coaliţie care vrea să sărăcească România, condusă de leneşul de la Cotroceni, a tăiat legea dialogului social aşa încât nu mai au putere muncitorii să negocieze cu patronatele”, a spus Dragnea.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.