Dispăruţii, căutaţi după metode rudimentare

Într-o lume în care tehnologia oferă soluții pentru aproape orice, persoanele dispărute sunt căutate, în România, ca acum 100 de ani, cu poza în mână. Telefonul mobil le-ar permite, de exemplu, polițiștilor o localizare imediată, dar legislația nu permite folosirea unor astfel de metode. Abia acum ministrul de Interne a anunțat că intenționează schimbarea legislației.

După ce o persoană este dată dispărută, polițiștii cer familiei fotografia și câteva date care i-ar putea ajuta. Obicieiuri zilnice, eventuale vicii, boli, orice le-ar putea oferi o pistă. Apoi încep să caute.

Atât au la îndemână, în ciuda tehnicilor moderne de la birou. Ar putea să localizeze dispărutul imediat, cu ajutorul telefonului mobil. Pentru asta au nevoie însă de mandat de la judecător. Care ar dura zile.

Timpul poate face diferența dintre viață și moarte pentru o persoană dispărută.

Abia acum, autoritățile s-au gândit să schimbe legislația. O astfel de schimbare legislativă ar putea salva viețile a sute, poate chiar mii de oameni.

Polițiștii spun că niciun dosar nu e lăsat deoparte. O dovadă sunt cazurile rezolvate și după 20 de ani, cu ajutorul expertizelor ADN, al tehnicilor de îmbătrânire facială și chiar al mediatizării.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.