ACTUALITATE, POLITICĂ

DNA anunță verificări la Jandarmeria Română. Șeful instituției și-ar fi pontat ore suplimentare

În cadrul unei anchete, Direcția Națională Anticorupție face verificări la Jandarmeria Română pentru a constata dacă colonelul Bogdan Enescu, șeful instituției, și-ar fi pontat ore suplimentare în perioada stăriid e urgență, așa cum au apărut informații în spațiu public.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a confirmat pentru mediafax,  că există o anchetă a DNA, dar a respins acuzațiile potrivit cărora colonelul Bogdan Enescu și-ar fi pontat ore suplimentare, dimpotrivă susține că șeful instituției a lucrat foarte multe ore suplimentare în starea de urgență.

Confirm că există o anchetă în desfăşurare a DNA, care vizează verificarea informaţiilor apărute în spaţiul public. Jandarmeria a pus la dispoziţie toate documentele necesare şi oferă tot sprijinul pentru aflarea adevărului. Într-adevăr, există ore suplimentare în luna martie, însă acestea au fost determinate de gestionarea situaţiei COVID-19, mai ales că, în acea perioadă, inspectorul general nu a avut adjunct şi a trebuit să gestioneze mai multe activităţi”, a explicat purtătorul de cuvânt al Jandarmeirie pentru Mediafax.

Rămâne de văzut care va fi deznodământul anchetei derulate de DNA.