ACTUALITATE

“Doamna premier, nu trădați, mergeți cu el“

Ramona Strugariu, moderatoarea Comunității tematice Diaspora din cadrul Platformei RO 100, a comentat pe Facebook informația potrivit căreia premierul Viorica Dăncilă l-ar fi refuzat, miercuri, pe Liviu Dragnea, după ce liderul PSD i-ar fi cerut să anunte public că va demisiona dacă Dragnea nu va mai fi președintele partidului aflat la guvernare. Ramona Strugariu consideră că „am ratat o șansă unică în viața politică a unui stat“.

„Asta e o știre teribilă: «Victor Ponta a declarat miercuri seară la B1 TV că Liviu Dragnea i-a cerut miercuri Vioricăi Dăncilă să iasă public și să declare că, dacă el nu va mai conduce PSD, atunci va pleca și ea din funcția de premier. Dăncilă, însă, nu l-a ascultat». Practic, am ratat o șansă unică în viața politică a unui stat. Anume, să se care amândoi. Doamna premier, nu trădati, mergeți cu el, că mergeți bine“, a scris pe Facebook Ramona Strugariu.

Moderatoarea Comunității tematice Diaspora din cadrul Platformei RO 100 a făcut acest comentariu după ce Victor Ponta a declarat miercuri seară, la B1 TV, că Liviu Dragnea i-a cerut Vioricăi Dăncilă să declare public că dacă el nu va mai conduce PSD, atunci va pleca și ea din funcția de premier. Prim-ministrul nu l-a ascultat, însă, pe președintele PSD.

„Îmi doresc să piardă Dragnea. E foarte puțin probabil să o facă. Și dacă se întâmplă să piardă, facțiunea rebelă se distinge prin aceleași tendințe dominatoare, manipulatoare, prin setea de bani, prin minciună, populism, prin ura față de justiție și față de statul de drept. Nu îi diferențiază nimic în afară de gradul de frică de pușcărie – unii sunt mai disperați și, poate, patologic vorbind, mai avansați decât alții. Soluția nu e implozia. Iar destructurarea funcționează numai atunci când vorbim de rețele mafiote anihilate prin puterea legii. Soluția este a construi, întotdeauna.
Tot ce nu pot face ei, pentru că nu sunt în stare, trebuie ridicat de la zero. Și tot ce a fost distrus trebuie reconstruit. 
Acest obiectiv și tot ce presupune această muncă uriașă trebuie înțelese și însușite de către orice inițiativă politică ce are potențialul de elimina, în mod natural, de pe scena politică, acești indivizi. Cu sau fără ziua de vineri, eu știu bine ce avem de făcut. Restul sunt perdele de fum“, a completat Ramona Strugariu.