DIN TRANSILVANIA

Doctorul Mureșan Gavrilaș, managerul Sanovil, propus cetățean de onoare al Bistriței

Consilierii municipali ai PNL Bistrița, îl propun pe Dr.Mureșan Gavrilaș, managerul clinicii Sanovil, pentru titlul de cetățean de onoare al municipiului Bistrița. Proiectul va fi supus votului consilierilor locali la ședințs Consiliului Local Bistrița din data de 25 Iulie 2019.

“Domnul Dr. Mureșan Gavrilaș este o personalitate recunoscută în plan local cât şi naţional, remarcîndu-se printr-o bogată activitate în domeniul medical şi managerial. Prin înfințarea clinicii SANOVIL precum și pentru nivelul proiectelor dezvoltate în orașul nostru, a căror dotare cu echipamente și echipe de specialiști, au făcut ca în timp, Dl.Dr.Mureșan Gavrilaș să fie cunoscut și apreciat nu numai de bistrițeni ci și de cetățenii din țară, care vin și bat la usa clinicii înfințate de către acesta.

Atent la necesitățile locuitorilor din orașul Bistrița, din județul nostru și din județele limitrofe, în anul 2014, Dr.Mureșan Gavrilaș deschide POLICLINICA NOUĂ, un spațiu medical complex și modern care printr-o arhitectură elegantă schimbă puțin fașța unei străzi importante din municipiul nostru. Aici se deschid peste 20 de cabinete medicale, o modernă bază de recuperare medicală și cel mai modern și complex laborator de imagistică medicală, facilitând astfel accesul cetățenilor orașului nostru la servicii medicale de calitate și oferind o alternativă, creând în oraș un soirit sănătos de competiție in serviciile medicale de pe urma careia pacienții au numai de câștigat.

În activitatea profesională medicală Dr.Mureșan Gavrilaș se remarcă prin dezvoltarea și susținerea chirurgiei laparoscopice în ginecologie în cadrul clinicii SANOVIL la cel mai înal nivel dezvoltând tehnici chirurgicale noi și instruind medici tineri în această modernă tehnică chirurgicală.
Munca și realizările Dr. Mureșan Gavrilaș au un impact semnificativ în orașul nostru și în împrejurimi, în acest moment în cadrul grupului SANOVIL sunt peste 190 de angajați permanent și peste 70 de colaboratori dintre care peste 90 cu studii superioare, toți contribuind la realizarea unui act medical de calitate și în continuă perfecționare, slujind locuitorii orașului nostru, județului și a județelor limitrofe.

La clinica SANOVIL s-au născut pe parcursul a 12 ani peste 7000 de copii, au avut loc peste 10 000 de intervenții chirurgicale, și multe zeci de mii de consultații, pacienții din alte județe care au venit la Bistrița pentru asisțență medicală reprezentând peste 50% din pacienții SANOVIL atât în clinică cât și în Policlinica Nouă.
Dr. Mureșan Gavrilaș este o personalitate complexă, la care se adaugă trăsăturile morale care atestă că în activitatea sa s-a simţit şi se simte răspunzător nu numai profesional, ci şi în relaţiile cu oamenii, ceea ce dă măsura angajamentului faţă de sine însuşi şi lumea în care trăieşte, conferindu-i şi o autoritate morală care-i întregeşte identitatea.
Prin susţinuta sa activitate medicală și managerială a avut o contribuţie majoră la dezvoltarea municipiului Bistrița, contribuind semnificativ la viața cetățenilor din orașul nostru.

Având în vedere cele prezentate mai sus, noi, grupul de consilieri municipali ai PNL, inițiem proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Bistrița, domnului Mureșan Gavrilaș.

Consilieri locali PNL: Sorin Hangan, Gaga-Seica Mărioara, Diana Morar, Ioan Peteleu, Mihai Sărmășan.”

sursa: Facebook Mihai Sărmășan