ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Doi bistrițeni, frate și soră, întâlnire emoționantă în Afganistan

Este vorba de măierenii Ovidiu Candale și Anca Ecaterina Candale, ofițeri ai Armatei României, care s-au revăzut după șase luni în Baza Militară Aeriană Kandahar, unde Ovidiu aștepta să revină în țară după misiunea executată cu Batalionul 21 Protecția Forței “Black Vipers”, în timp ce Anca își începea misiunea de șase luni alături de Batalionul 191 ,,Gloden Lions”. 

,,Cele mai emoționante momente sunt atunci când vedem frați, familii, care pleacă, care vin sau care se întâlnesc pe aeroport și în baza militară pentru câteva zile până în momentul în care unul dintre ei va raporta “Misiune îndeplinită!” și celălalt va fi gata pentru o nouă misiune.

Acesta este și cazul colegilor noștri, locotenentul Ovidiu Candale și căpitanul Anca Ecaterina Candale. Ovidiu și-a executat misiunea timp de 6 luni în Baza Militară din Kandahar cu militarii Batalionului 21 Protecția Forței “Black Vipers” și în acest moment sora lui, Anca, și-a început cea de-a doua misiune în Afganistan, în cadrul Batalionului 191 Protecția Forței “Golden Lions”.

Am fost alături de ei atât la sosirea Ancăi, când și-a văzut fratele după 6 luni, cât și după cele 10 zile petrecute aici în baza militară, când Ovidiu a trebuit să își ia la revedere de la sora lui pentru încă 6 luni.

Foarte emoționată, Anca ne-a povestit ce înseamnă pentru ea fratele ei.

“Este fratele meu mai mic și este sufletul meu. Am încercat de fiecare dată să fac lucrurile așa cum trebuie și să fiu un exemplu pentru el, dar, acum, întâlnindu-ne aici, am realizat că el este un exemplu pentru mine. L-am găsit puternic, profesionist, ambițios, perfecționist și dăruit profesiei de militar. Sunt mândră de el.
Ne-am dorit foarte mult să ne vedem într-un teatru de operații încă din anul 2017, când eram în prima mea misiune. Era visul nostru și uite că s-a împlinit.

Sunt convinsă că părinții si fratele mai mare sunt mândri de noi.”

Ovidiu era la fel de emoționant înainte să plece în România, dar a reușit să ne transmită în câteva cuvinte ce au însemnat cele 10 zile petrecute aici cu sora lui.

“Am așteptat cu nerăbdare să o revăd, pentru că mi-a fost dor de ea. 10 zile am reușit să ne vedem și să povestim despre familie și despre misiunea executată. I-am mulțumit pentru toate sfaturile pe care mi le-a transmis înainte de misiune. O să fie greu pentru că nu o să ne mai vedem pentru încă 6 luni, dar promit să o aștept la sosirea în țară. Chiar dacă este sora mea mai mare am simțit întotdeauna nevoia să o protejez.

Doresc să îi transmit misiune ușoară, să aibă grijă de ea, să își facă treaba cât de bine poate și să își sprijine colegii astfel încât să raporteze “Misiune îndeplinită!”, titrează site-ul MApN.

Sursă Mariana Dinu -MApN

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber, text care spune „ROMANIA”

Este posibil ca imaginea să conţină: ‎unul sau mai mulţi oameni, ‎text care spune „‎HUE WEI WELCOME TO KANDAHAR AIRFIELD > راغلاست بنه ته کر هار كندهار‎”‎‎