ECONOMIC

Donație istorică: O firmă dă 10 milioane € pentru spitalul de oncologie pediatrică

Primul spital de oncologie pediatrică din România este cu un pas mai aproape de a deveni realitate din bunătatea unor oameni cu suflet uriaş.

Construit exclusiv din donaţii, proiectul a primit o sponsorizare fără precedent la noi, 10 milioane de euro! Noul spital va schimba condiţiile în care copiii, bolnavi de cancer, sunt trataţi acum în această ţară.

Emoţionate şi cu lacrimi în ochi, fondatoarele asociaţiei Dăruieşte Viaţă au primit vestea că sunt ajutate să ridice mai repede primul spital pentru copii bolnavi de cancer din România. Grupul OMV-Petrom le-a donat 10 milioane de euro.

Cristina Verchere, CEO OMV: “Suntem aici să anunţăm parteneriatul pentru această cauză pentru sistemul medical din România. Pentru a le oferi copiilor cu cancer din România şansa unei vieţi cu acces la tratament medical într-un spital modern.”

Cu paşi mici şi timizi proiectul a luat viaţa în 2015 şi de atunci peste 1.700 de companii şi peste 250.000 de donatori s-au alăturat. Acum, construcţia are două etaje.

Spitalul va avea 12.000 de metri pătraţi, peste 200 de paturi, şapte săli de operaţii, secţii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, multe spaţii de joacă şi un cinematograf.

Până acum, inclusiv cu banii primiţi vineri, asociaţia a strâns 26 de milioane de euro.