DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE

“Donezi și Pedalezi” – o nouă campanie de încurajare a donării de sânge

Societatea bistrițeană, SC TUB INTEGRAL SRL, promovează donarea de sânge la Bistrița și pune la bătaie 10 biciclete pentru persoanele care donează sânge în perioada 10 august – 30 octombrie 2020.

1 din 10 pacienți din spitalele din România are nevoie urgentă de sânge. Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesităţile stringente ale unui pacient. Aceasta este realitatea cu care România încă se confruntă din cauza lipsei de donatori, ignorând faptul că, în orice clipă, fiecare dintre noi am putea deveni pacienţi sau aparţinătorii unui pacient. În fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.

În acest context Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița și S.C. TUB INTEGRAL SRL promovează donarea de sânge la Bistrița  și drept recunoștință societatea  oferă 10 biciclete pentru persoanele care donează sânge în  perioada 10 august – 30 octombrie 2020.

Tragerea la sorti este stabilita pentru data de 31 Oct. 2020.

Campania “Donezi și Pedalezi!” își propune să contribuie la susținerea și încurajarea acțiunilor de donare benevolă de sânge.