ACTUALITATE

Dorel Vişan a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” (UNATC)

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) anunţă cu mândrie primirea de către marele actor şi patriot român Dorel Vişan a titlului de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ,,I.L. Caragiale” (UNATC) pentru întreaga activitate dedicată teatrului, filmului şi poporului român.

Ambasador al CNMR pentru Cultură şi Identitate Naţională, Dorel Vişan este iniţiatorul Caravanei Marii Uniri a CNMR prin care ,,Dialogurile Marii Uniri” ajung şi vor ajunge în toată România alături de alţi artişti, academicieni şi valori ale societăţii civile în fiecare judeţ din România.

Întreaga Coaliţie se mândreşte cu astfel de valori naţionale şi va continua demersul recunoaşterii şi răsplătirii acestora. ,,Dorel Vişan nu este doar un mare OM sau Ambasador CNMR ci reprezintă pentru mine şi un bun prieten şi un mentor. Patriotismul, profunzimea ideilor şi devotamentul faţă de poporul român îl fac un reper al multor români. Mă bucur că am realizat propunerea către UNATC şi că aceştia au acceptat-o deoarece Marii Români au nevoie de recunoaştere când ne sunt alături şi nu după”, a declarat preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu.

,,Noi nu trebuie să uităm, spun pentru cei mai tineri artişti, că suntem slujitorii publicului. Suntem ceea ce în Evanghelie se numeşte ‘punerea înainte’. Noi punem înaintea oamenilor pâinea şi sarea cunoaşterii. În aceste condiţii, artistul poate să-l facă pe om mai luminos, mai pur şi mai bun, sau poate să-l facă mai arogant, mai confuz şi mai isteric. Noi alegem”, a afirmat Vişan la finalul ceremoniei desfăşurate în Sala Ileana Berlogea a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ,,I.L.Caragiale” din Bucureşti.

foto: monitorulcj.ro