Două milioane de pasageri au tranzitat, până astăzi, aeroportul din Cluj Napoca în acest an

Astăzi, Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu” din Cluj-Napoca a ajuns la cifra de 2 milioane de pasageri care l-au tranzitat în acest an. Este pentru a doua oară, în istoria aeroportului, când se atinge cifra de 2 milioane de pasageri într-un an, prima dată, această cifră fiind atinsă la 21 septembrie 2017. Astăzi, pasagerul cu numărul 2 milioane, din acest an, de pe aeroportul din Cluj-Napoca a fost întâmpinat pe ritmurile trupei Incognito.

,,În 2018 am reușit să aniversăm mai repede pasagerul cu numărul 2 milioane, împreună cu compania Tarom partenerul nostru tradițional. În 18 septembrie, compania Tarom împlinește 64 de ani de prezență la Cluj. Avem planuri importante de dezvoltare. În 2030, vom ajunge la 7 milioane de pasageri. Sperăm să continue devierea râului Someș pentru extinderea pistei. O dată cu acest proces vom inaugura zboruri directe Cluj-New-York. Până la finalul anului vom ajunge la 2,9 milioane pasageri.

Pentru dezvoltarea aeroportului lucrăm la proiecte pentru un nou terminal de pasageri. Vom lansa licitația pentru o cale de rulare complet nouă. Nu avem suficiente locuri de parcare  aeronave, ne trebuie un terminal cargo, pentru că a crescut foarte mult transportul cargo”, a explicat directorul Aeroportului Internațional ,,Avram Iancu”, David Ciceo, citat de http://www.stiridecluj.ro.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.